Toma Grigorie propune „Ferma de lebede” la Clubul Dramaturgilor si SpectActorilor Craioveni

oct. 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 6 octombrie 2016, de la ora 18.00, la sala „Ia te uită!” a Teatrului Național „Marin Sorescu”, va avea loc cea de-a doua reuniune a „Clubului Dramaturgilor și SpectActorilor Craioveni” (CDSC). Invitatul acestei ediții este dramaturgul, poetul, criticul literar Toma Grigorie. Un spectacol lectură după piesa sa „Ferma de lebede” va fi susținut de actorii Anca Dinu, Angel Rababoc, Petra Zurba și Cosmin Rădescu. Moderator și inițiator al CDSC, Nicolae Coande. Intrarea publicului este liberă.

Clubul Dramaturgilor Craioveni își propune să evidențieze textul dramatic care se scrie în Craiova și să ofere iubitorilor de teatru noi propuneri pentru scena de teatru craioveană.

La prima reuniune a Clubului, desfășurată pe pe 8 septembrie, cei prezenți au putut audia spectacolul lectură „Noaptea e un sfeșnic bun”, de Gheorghe Truță, în interpretarea actorilor Tamara Popescu și Constantin Cicort.

Toma Grigorie

Este membru al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Craiova. A colaborat/colaborează la revistele: Ramuri, Cultura, România literară, Luceafărul, Luceafărul de dimineaţă, Mozaicul, Familia, Vatra, Steaua, Delo (Iugoslavia), Literacka Polska (Varşovia, Polonia), Almanahul Festivalului Internaţional de Poezie (Poznan, Polonia) ş.a. A publicat zece cărţi de poezie, o carte de traduceri din lirica universală contemporană, un roman, patru cărţi de critică şi eseu, o carte de teatru (Coiful lui Hades) cu cinci piese. A câştigat concursul de dramatizări după Jurnalul unui jurnalist fără jurnal al lui Ion D. Sîrbu. După dramatizarea respectivă, s-a pus în scenă spectacolul Ce mai taci, Gary?, cu premiera în 18 noiembrie 2010. A primit două premii ale USR, filiala Craiova.

Număr de vizualizări :1203


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro