S-a lansat apelul pentru rețele europene finanțate prin Programul Europa Creativă

oct. 12th, 2016 | By | Category: Postcard

Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură (EACEA) a lansat apelul pentru Rețele europene în cadrul Programului Europa Creativă – Subprogramul Cultura. Termenul-limită până la care cei interesați pot depune propuneri de proiecte este 25 noiembrie 2016, ora 12.00 (CET/CEST, ora Bruxelles-ului).

Toate documentele din dosarul de cerere de finanțare sunt disponibile și pot fi descărcate de pe pagina EACEA. Formularul electronic de cerere (eForm) este disponibil aici. Pentru a vedea informațiile pe care trebuie să le furnizați în eForm, vă rugăm să consultați acest model.

Componenta vizează profesionalizarea și întărirea capacității organizațiilor din sectoarele culturale și creative de a lucra la nivel transnațional. Organizațiile sunt sprijinite pentru a se adapta mai bine și mai rapid la schimbările de pe piețe și pentru a-și consolida capacitatea de a lucra dincolo de granițele țării sau ale Europei.

Obiectivele liniei de finanțare sunt:

  • sprijinirea activităților prin care se întărește capacitatea sectoarelor culturale și creative de a lucra la nivel transnațional și internațional și de a se adapta schimbărilor;
  • susținerea obiectivelor generale de promovare a diversității culturale și lingvistice și de întărire a competitivității sectoarelor, inclusiv prin încurajarea inovației.

Componenta este deschisă numai rețelelor europene înregistrate juridic de minimum 2 ani, care au membri constituenți din cel puțin 10 țări.
Se finanțează proiecte strategice de 4 ani, cofinanțarea UE fiind de maximum 250.000 de euro/an (80% din bugetul total eligibil).

Exemple de activități eligibile:

  • organizarea de întâlniri, conferințe, ateliere de lucru, dar și dezvoltarea unor instrumente digitale care facilitează schimbul de informații, practici și expertize;
  • schimburi de experiență, contacte profesionale și facilitarea parteneriatelor în proiecte;
  • analiza comparativă a politicilor, a programelor, dar și a obstacolelor din calea dezvoltării culturale la nivel european, național, regional sau local; diseminarea informațiilor relevante în mai multe contexte, către operatori culturali, decidenți, investitori, publicul larg;
  • colectarea de date calitative și cantitative despre evoluțiile sectorului și dezvoltarea de noi metodologii pentru colectarea și interpretarea datelor comparabile.

Informații suplimentare despre această finanțare sunt disponibile pe site: www.europa-creativa.eu/linii-de-finantare_doc_29_retele-europene_pg_0.htm .

Biroul Europa Creativă România vă stă la dispoziție cu informații și asistență tehnică gratuită în procesul de depunere a aplicațiilor.


Număr de vizualizări :1187


One Comment to “S-a lansat apelul pentru rețele europene finanțate prin Programul Europa Creativă”

  1. Ioana spune:

    Oare noi aveam asa ceva? O retea cu membri din 10 tari si cu vechime de cel putin doi ani.

Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro