Premiera filmului ”Cinema, Mon Amour” în cinematografele din Republica Cehă

oct. 7th, 2016 | By | Category: Eveniment

Luni, 17 octombrie 2016, orele 18.30, la cinematograful Svetozor din Praga (Vodičkova 791/41, 110 00 Praha 1), Institutul Cultural Român de la Praga și casa de distribuție Pink Productions vă invită la premiera filmului românesc ”Cinema, Mon Amour”, regizor Alexandru Belc. Evenimentul va avea loc în prezența actorilor Victor Purice și Cosău Maria Lorena. Aceștia etalează publicului din Republica Cehă o fațetă a realității în contextul căreia s-a dezvoltat cinematografia românească a secolului al XX-lea.

Cinema, Mon Amour ni-l prezinta pe Victor, director, care alături de angajatele sale, Cornelia și Lorena, luptă zi de zi pentru supraviețuirea unui cinematograf vechi, într-o vreme în care elementele moderne încep să distrugă autenticitatea cinematografelor românești. Acțiunea se desfășoară la Cinema Dacia Panoramic din Piatra Neamț, unde personajele principale fac eforturi supraomenești pentru a-l îngriji și a-l păstra precum era odinioară. Regizorul Alexandru Belc a reușit să redea cu precizie, prin intermediul acestei peliculei, maniera în care s-a transformat acest domeniu de manifestare artistică.

Fiecare cinematograf are o poveste – un basm despre singurătate, prietenie, speranță și vise neîmplinite.

Trailer: cinemamonamour.com/#trailer

Bilete (90Kc): www.kinosvetozor.cz/cz/program/filmy/8397/Cinema-Mon-Amour/

Număr de vizualizări :697


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro