Omar Massa și Orchestra de Cameră Radio, la Sala Radio

oct. 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 5 octombrie 2016, ora 19.00, la Sala Radio ,Orchestra de Cameră Radio, îndrumată de bagheta dirijorului Gian Luigi Zampieri, va deschide stagiunea 2016-2017 cu un inedit concert pentru bandoneon şi orchestră. Tipic întâlnit în orchestrele lithuaniene şi în ansamblurile tango-ului argentinian, de această dată solistul Omar Massa ne prezintă instrumentul într-o atmosferă barocă. Original scris pentru orgă şi orchestră, Concertul în re minor op.7, nr.4 de G.F.Händel provoacă solistul să fie liric şi virtuoz în acelaşi timp.

Născut în 1981, în Buenos Aires, Omar Massa a început studiile muzicale la vârsta de cinci ani şi a debutat, doi ani mai târziu, la “Café Tortoni”, un local tradiţional de muzică tango din Buenos Aires, interpretând piesele compozitorului Astor Piazzolla. La vârsta de 12 ani a intrat la Conservatorul Naţional de Muzică unde a studiat bandoneonul cu renumiţi maeştri, iar mai târziu a devenit unul dintre discipolii lui Alejandro Barletta, care l-a introdus în lumea muzicii clasice.

În 2014 a fost nominalizat la Premiile Muzicale Gardel din Argentina pentru CD-ul Tribut pentru Piazzolla. În acelaşi an Omar a susţinut recitaluri în mai multe centre muzicale importante din Europa, Asia şi Statele Unite ale Americii, ca Lincoln Center (New York – USA),  National Concert Hall (Irlanda), National Theatre (Columbia), Palace of Fine Arts (Mexic). Turneele sale au fost descrise de către Ministerul de Afaceri Externe al Argentinei ca fiind “evenimente culturale şi artistice de mare importanţă pentru Argentina”.

A fost solist alături de Orchestra Simfonică a “Principality of Asturias”, Orchestra Filarmonicii din Buenos Aires, Orchestra Simfonică şi Corul Universităţii Naţionale din Brazilia, Orchestra Simfonică de Tineret din Mexico City, Camerata San Juan, Orchestra Filarmonicii “Moldva” din Iaşi şi Cvartetul Meccore. De asemenea, a cântat alături de artişti precum Virginia Tola, José Manuel Zapata, José Manuel Chu şi Maestrul Placido Domingo.

www.omarmassa.com

Concertul poate fi ascultat în direct pe toate frecvenţele Radio România Cultural şi Radio România Muzical din ţară şi în streaming live pe Internet pe www.radioromaniacultural.ro şi www.romania-muzical.ro.

Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo, Carrefour, librăriile Cărtureşti, Humanitas, în benzinăriile OMV şi la casa de bilete a Sălii Radio. 

Pentru alte informaţii legate de Orchestrele şi Corurile Radio vă rugăm să consultaţi site-ul www.orchestreradio.ro sau www.orchestreradio.com.

Număr de vizualizări :1022


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro