Festivalul Internațional de Film Documentar de la Jihlava, ediția a XX-a

oct. 18th, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 25-30 octombrie 2016 se va desfășura Festivalul Internațional de Film Documentar de la Jihlava. În cadrul ediției din acest an, Institutul Cultural Român de la Praga sprijină participarea producătorului Bianca Oana, a producătorului Ana Maria Pîrvan și a criticului de film și jurnalistului Iulia Popovici.

Bianca Oana a fost selectată să participe la secțiunea Emerging Producers, un program care are drept scop pregătirea profesională a celor mai talentați tineri producători de film documentar. Numele acestora au fost anunțate recent la Festivalul Internațional de Film de la Karlovy Vary.

Ana Maria Pîrvan va participa cu scurt metrajul documentar produse de ea anul acesta, Păstrătorii de ROST, care a fost selecționat în cadrul East Silver Market.

Criticul de film și jurnalistul Iulia Popovici va participa în calitate de expert la festival, luând parte la conferința internațională Fascinations si la discuțiile cu jurnaliștii de film din Europa Centrală și de Est. De asemenea, va realiza evaluări și va oferi feedback prezentărilor din cadrul programului Emerging Producers. Bineînțeles, ca jurnalist, va prezenta evenimentul cinematografic presei din România.

Festivalul Internaţional de Film Documentar de la Jihlava este cel mai mare eveniment de profil din Europa Centrală și de Est, programul din acest an punand accent pe descoperirea unor talente extraordinare în producția cinematografică de film documentar.

Număr de vizualizări :995


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro