Expoziția ”FOUND.LOST.FOUND.”, la Designblok

oct. 24th, 2016 | By | Category: Postcard

Aflat la cea de-a XVIII-a ediție, Designblok Prague Design and Fashion Week este cel mai mare eveniment de design din Republica Cehă și se bucură de foarte mare succes în fiecare an, încă din 1999. Pentru prima dată, cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Praga, România va fi reprezentata în acest an prin proiectul FOUND.LOST.FOUND. – instalație de bijuterie contemporană cu inspirație din tezaurul dacic – selectat de organizatori pentru a participa la secțiunea Openstudio, în perioada 26-31 octombrie 2016 (standul L 123 din complexul expozițional Vystaviste Holesovice).

Realizată de Assamblage – Asociația Națională a Autorilor și Designerilor de Bijuterie Contemporană – și gândită ca un omagiu adus unei tradiții fabuloase, în parte uitată, expoziția FOUND.LOST.FOUND. este o reinterpretare actuală a formelor încărcate simbolic, de o mare spectaculozitate, ale podoabelor dacice. Proiectul are la bază reactualizarea creativă a unui patrimoniu valoros care, depășind condiția pur muzeală, devine o formă vie, relevantă pentru existenţa contemporană. La Praga, publicul va redescoperi tezaurul românesc prin intermediul creațiilor de bijuterie contemporană ale artiștilor David Sandu, Otilia Mihalcea, Andreia Popescu, Ioana Ardelean, Adelina Petcan, Ludmila Buga și Diana Tobosaru – șapte designeri care au pornit într-o călătorie artistică prin istorie.

Număr de vizualizări :813


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro