„Flautul Fermecat“, după succesele din SUA şi Japonia, pe scenele din România

oct. 26th, 2016 | By | Category: Eveniment

Periplul național și internațional al Turneului „Flautul Fermecat“, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, a început în această primăvară cu succesele din luna martie de la Washington, DC și New York. A continuat cu recitalurile din luna iunie din Japonia, cel dintâi la Osaka, la Vega Hall, una dintre cele mai importante săli de concert din Țara Soarelui Răsare, iar al doilea la Tokyo, la Muramatsu Hall, sala patronată de fabrica Muramatsu, care a creat flautul de aur special pentru Ion Bogdan Ştefănescu. În această toamnă, cei doi muzicieni oferă publicului, pe scenele din România, un program spectaculos desfăşurat sub genericul Clasic V.I.P. De această dată pe covorul roşu vor fi compozitorii, cei doi interpretând unele dintre cele mai frumoase lucrări din toate timpurile din repertoriul pentru aceste instrumente, compuse de Carl Philipp Emanuel Bach, Beethoven, Haydn, François Devienne şi Mozart. AgențiadeCarte.ro este partener media și vă prezintă itinerariul evenimentului.

Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră de Mozart va fi interpretat în cele două concerte din cadrul turneului care vor avea loc la Sala Radio din Bucureşti şi la Centrul Multifuncţional din Piteşti, solişti fiind Ion Bogdan Ştefănescu la flaut şi Mariana Bîldea la harpă. La Bucureşti cei doi vor cânta împreună cu Orchestra de Cameră Radio, dirijată de Gabriel Bebeşelea, iar la Piteşti cu Orchestra Filarmonicii condusă de Radu Ciorei.

Ion Bogdan Ştefănescu vorbeşte despre opţiunea repertorială din acest an:

‘’Clasic VIP, un titlu în conformitate cu vremurile pe care le trăim, dar care prezintă publicului nume într-adevăr valoroase, înscrise cu litere de aur în istoria muzicii. După mai bine de două secole aceşti compozitori se află în topul preferinţelor interpreţilor şi melomanilor de pretutindeni, fiind repere culturale esenţiale pentru fiecare dintre noi. Ar fi ideal să devină modele şi pentru VIPurile efemere care tranzitează societatea noastră cu surle şi trâmbiţe, destabilizând adevăratele judecăţi de valoare. Muzica sublimă a acestui recital va aduce multă bucurie şi frumuseţe în sufletele celor care vor binevoi să ne asculte.’’

În cadrul turneului Radio România şi Editura Casa Radio organizează miercuri, 2 noiembrie, în pauza recitalului de la Bucureşti, în foaierul Sălii Radio, şi joi, 3 noiembrie, în cadrul recitalului de la Pucioasa, lansarea audiobook-ului Visători la steaua singurătăţii. Un eseu poetic realizat de regretatul actor Eusebiu Ştefănescu, după versurile lui Mihai Eminescu şi Nichita Stănescu, alături de fiul său, Ion Bogdan Ştefănescu, care a compus şi a interpretat muzica originală. Este singura înregistrare realizată de cei doi la Radio România, apărută în colecţia Fonoteca de Aur, în Seria „Spectacolul poeziei”.

Amănunte despre turneu pe www.flautuldeaur.ro

ITINERAR

RECITALURI

Ion Bogdan Ştefănescu – flaut

Horia Mihail – pian

Lucrări de C. Ph. E. Bach, Beethoven, Haydn, F. Devienne, Mozart

1 noiembrie, ora 18 – Caracal, Teatrul Naţional

2 noiembrie, ora 19 – Bucureşti, Sala Radio

3 noiembrie, ora 18 – Pucioasa, Centrul Cultural

4 noiembrie, ora 19 – Braşov, Sala Patria

CONCERTE CU ORCHESTRA

Ion Bogdan Ştefănescu – flaut

Mariana Bîldea – harpă

Mozart – Concertul pentru flaut, harpă şi orchestră

9 noiembrie, ora 19 – Bucureşti,  Sala Radio

10 noiembrie, ora 19 – Piteşti, Centrul multifuncţional

PARTENERI

Un proiect Radio România

Producători: Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală „Accendo”

Co-producător: TVR 2,  Radio România Cultural, Radio România Regional

Sponsori: JTI, Adegas Oil

Transportator oficial: Dacia

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, România liberă, Caţavencii, România TV, Şapte Seri, Observator Cultural, Business Review, Tango, Ziare.com, TV Accent Tulcea, AgentiadeCarte.ro, Media Trust.

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica din Braşov, Primăria Pucioasa, Teatrul Naţional Caracal.

Număr de vizualizări :1095


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro