”POST-OIL CITY – Istoria viitorului oraşului”, expoziție la Brașov

oct. 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 21 octombrie 2016, ora 14.00, la parterul Aulei S. T. Chiriacescu a Universității Transilvania din Brașov (Str. Iuliu Maniu 41A), este vernisată expoziția ”Post-Oil City – Istoria viitorului oraşului”, care poate fi vizitată în perioada 21 octombrie – 9 decembrie 2016. O expoziţie a Institutului pentru Relaţii Externe (ifa), Stuttgart/ DE, în cooperare cu ARCH+, revistă pentru arhitectură şi urbanism, Berlin. Organizatori locali: Institutul Goethe, Centrul Cultural German, Universitatea Transilvania din Brașov (Centrul Multicultural).

Astăzi mai mult de jumătate din populaţia globului trăieşte în oraşe. Ar trebui ca propunerile de soluţii pentru urmările schimbărilor climatice şi epuizarea previzibilă a combustibililor fosili să înceapă tocmai de la problemele urbane. Expoziţia şi catalogul acesteia prezintă proiecte novatoare din Asia, Africa şi America, ce reflectă preocupări actuale și propun răspunsuri la întrebări precum: cum se schimbă oraşul prin tranziţia de la energiile fosile la cele regenerabile? Ce efecte au energiile regenerabile asupra sistemului urban, asupra politicii de sustenabilitate şi mobilitate?

Deşi proiectele prezentate în expoziţie diferă prin metodele şi aria lor de acoperire, ele au totuşi ceva fundamental în comun: ilustrează o combinaţie exemplară de ficţiuni, inovaţii şi flexibilitate a gândirii, de care avem urgentă nevoie pentru a ne reorganiza oraşele şi planeta în vederea unui viitor durabil.

Număr de vizualizări :1013


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro