”In Memoriam Mitzura Arghezi”

oct. 20th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 26 octombrie 2016, ora 13.00, Muzeul Naţional al Literaturii Române vă invită la evenimentul cu titlul: ”In Memoriam Mitzura Arghezi”, care va avea loc la Muzeul Memorial „Tudor Arghezi – Mărțișor” din Strada Mărțișor nr. 26, sector 4, București. Evenimentul marchează împlinirea unui an de la trecerea în eternitate a Mitzurei Arghezi (n. 10 decembrie 1924 – d. 27 octombrie 2015). Participă: Violeta Barbu, Simona Cioculescu, Elena Ene, Uca Marinescu, Valentina Pituț, Paula Romanescu, Virginia Tcaciuc, Bratu Longin, Traian Radu. Recită: Marga Cernat, actriță a Teatrului Național I. L. Caragiale, București. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

***

Parteneri media: Radio România Cultural, RFI, TV City, Observator Cultural, Contemporanul, AgenţiadeCarte.ro, publicația on-line Iqool.

***

Mitzura Arghezi, fiica marelui poet Tudor Arghezi, a fost cunoscută în primul rând ca balerină și actriță – a jucat în peste 100 de piese de teatru și 18 filme. Aceasta s-a remarcat în perioada 1996-2004 ca om politic, deținând funcția de deputat român pe listele Partidului România Mare, iar în perioada 2005-2010 ca membru al Consiliului de Administrație al Societății Române de Radiodifuziune din partea PRM.

Pe parcursul întregii sale vieți, Mitzura Arghezi a contribuit major la valorificarea și promovarea moștenirii literare și culturale pe care a preluat-o de la tatăl său, marele poet român. Aceasta a susținut Muzeul Național al Literaturii Române în toate activitățile culturale organizate și desfășurate fie la Casa Memorială „Tudor Arghezi – Mărțișor”, al cărei custode a fost în ultimii 40 de ani, fie în cadrul evenimentelor organizate la sediul acestuia.

Număr de vizualizări :1128


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro