”Dorian”, la UNTEATRU

oct. 25th, 2016 | By | Category: Postcard

În acest sfârșit de săptămână, Asociația Culturală Control N propune iubitorilor de dans și teatru un spectacol de dans contemporan – DORIAN, o producție Control N, care surprinde ultimele 24 de ore din viața lui Dorian. Închis între patru pereți, în locuința în care și-a petrecut ultimii ani din viață, Dorian își rememorează trecutul și își trăiește prezentul în proximitatea sfârșitului. Creat de Oana Răsuceanu, în jurul unui singur actor-dansator, George Albert Costea, combinând dansul cu proiecțiile multimedia, Dorian își propune să îi transpună pe spectatori într-o lume pe cât de reală, pe atât de poetică.

”Mai departe de faptul că este un spectacol creat de o echipă interdisciplinară de artiști (super provocator!) și că pentru mine este o premieră de a face un one man show de dans (să văd cum oi supraviețui!), Dorian este omul prins ca într-o cursă de șoareci în propria viață, dar care are șansa să uite trecutul, să-l dea naibii de viitor și să nu aibă așteptări… și gata… poate fi fericit! (oare?)”, actorul-dansator George-Albert Costea despre Dorian.

După ce a semnat regia și scenariul pentru trei lungmetraje (Love Building, Alt Love Building și Breaking News – alfat în post-producție), Iulia Rugină povestește despre experiența lucrului pentru un spectacol de dans: ”Dorian a însemnat pentru mine o ieșire din zona de confort pe care mi-a oferit-o uneori cinema-ul: cadrul A + cadrul B dau povestea C și emoția D. La Dorian povestea e emoție pură. Punctul A e și punctul D. A fost un altfel de drum, printre imagini, fără rândurile de caiet dictando pe care am învățat să scriu”.

Mihai Dobre, cel care semnează muzica originală a spectacolului, membru fondator și vocal Șuie Paparude, spune despre spectacol: ”Pentru mine, povestea din Dorian e ca un vis în loop care se prăbușește peste mine din tavanul dormitorului meu!”.

Premiera spectacolului va avea loc în acest sfârșit de săptămână în București, duminică, 30 octombrie, la teatrul UNTEATRU, urmată de reprezentații în 31 octombrie, 1 și 2 noiembrie în același spațiu. Pasionații de dans contemporan și teatru din alte trei orașe îl vor putea întâlni pe Dorian. Spectacolul va fi itinerat în Timișoara, Craiova și Ploiești. În 5 și 6 noiembrie va fi prezentat la Teatrul Național “Mihai Eminescu” Timișoara, în 14 și 15 noiembrie la Teatrul Național ”Marin Sorescu” Craiova, iar în 21 și 22 noiembrie la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești.

Proiect cultural finanțat de Ministerul Culturii.
Proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Asociația Culturală Control N mulțumește Make a Point și partenerilor media: Zile și Nopți, Cinemap, Sunete, Cinemagia, Film Reporter, Cinefan, Liternet, Blogul Lu’ Otravă, Bazavan.ro, Ziarul Metropolis, AaRC.ro – All about Romanian Cinema, Filme Cărți.

Număr de vizualizări :958


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro