Proiecția filmului ”Comoara”, în cadrul Festivalului Culturilor Romanice de la Teplice

sept. 2nd, 2016 | By | Category: Eveniment

În perioada 16-18 septembrie 2016 va avea loc Festivalul Culturilor Romanice de la Teplice, ediţia a II-a, organizat de Centrul de Limbi Romanice Victoria Santa Cruz. În cadrul acestuia, Institutul Cultural Român de la Praga va susţine proiecţia filmului ”Comoara”, al regizorului român Corneliu Porumboiu, duminică, 18 septembrie, orele 15:30, la Československých dobrovolců 11, 415 01 Teplice.

Lungmetrajul îl prezintă pe Costi, un funcționar ce lucrează într-o primărie și duce o viață liniștită. Acest lucru este schimbat datorită rugăminților stăruitoare ale vecinului său de a-i împrumuta niște bani. Deși Costi îl refuză, vecinul continuă să-l roage insistent, menționând legenda unei comori ascunse în satul bunicilor săi. Auzind acestea, Costi demarează căutările în aflarea comorii.

Programul celor trei zile de festival propune expoziții de artă plastică și fotografie, proiecții de filme, muzică din țările vorbitoare de limbi romanice, degustarea de produse tradiționale, cursuri de dans și momente artistice susținute de elevi și studenți.

Număr de vizualizări :997


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro