Președintele României a acordat Înaltul Patronaj Festivalului Național de Teatru, ediția 2016

sept. 22nd, 2016 | By | Category: Postcard

Festivalul Naţional de Teatru din Bucureşti se desfăşoară, pentru al doilea an consecutiv, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, domnul Klaus Werner Iohannis. Este singurul eveniment dedicat teatrului care, anul acesta, se bucură de acest privilegiu.„Suntem deosebit de onoraţi de atenţia pe care Preşedinţia României, cu precădere domnul Klaus Werner Iohannis, o acordă din nou fenomenului cultural reprezentat de Festivalul Naţional de Teatru, arătând prin aceasta respectul cuvenit unei bresle care îşi coagulează creativitatea în cadrul celui mai important eveniment pentru teatrul din România şi aşezându-l astfel între priorităţile naţionale în domeniul culturii”, sublinia directorul Festivalului, Marina Constantinescu, care a gândit ediţia din 2016 „ca pe un manifest împotriva distrugerii aristocraţiei culturii, a valorilor civice, a lumii profunde, normale şi aşezate. Un altfel de a fi împreună, o vreme, ca să ne păstrăm verticalitatea, moralitatea şi visele“.

Cea de-a 26-a ediţie a Festivalului Naţional de Teatru care se va desfăşura la Bucureşti, între 21 şi 30 octombrie, va arăta, în cele zece zile, valoarea din acest moment a teatrului autohton prin 40 de spectacole româneşti selecţionate, care vor fi prezentate pe scenele instituţiilor partenere din Bucureşti.

Pe lângă producţiile teatrale naţionale, trei creatori străini de elită: Lev Dodin, Angelin Preljocaj şi Carolyn Carson vor fi prezenţi cu operele lor în Capitală, în calitate de invitaţi speciali ai Festivalului Naţional de Teatru.

Număr de vizualizări :1125


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro