Oportunități de finanțare pentru proiecte/ programe culturale

sept. 2nd, 2016 | By | Category: Postcard

Joi, 1 septembrie 2016, AFCN a lansat o dublă sesiune de finanțare deschisă atât proiectelor cu derulare anuală, cât și programelor culturale cu o durata de minimum 18 luni. Sesiunea I / 2017, cu un buget total de de 7.735.000 lei, pentru finanțarea de proiecte culturale, propune nouă arii de finanțare, cu priorități specifice pentru fiecare arie: ARTE VIZUALE, TEATRU, MUZICĂ, DANS, INTERVENȚIE CULTURALĂ, REZIDENȚE DE CREAȚIE, EDUCAȚIE PRIN CULTURĂ ȘI PROMOVAREA CULTURII SCRISE, PATRIMONIU CULTURAL MATERIAL, PATRIMONIU CULTURAL IMATERIAL.

Totodată demarează o SESIUNE PILOT DE FINANŢARE MULTIANUALĂ a programelor culturale, cu un buget total de 2 milioane de lei, ce vizează susținerea propunerilor de anvergură, cu premise de sustenabilitate, axate pe producția de proiecte artistice noi. Sunt eligibile programe culturale ce se vor derula pe perioada cuprinsă între ianuarie 2017 şi 15 noiembrie 2018. Bugetul care poate fi solicitat pentru un program cultural trebuie să se înscrie între minimum 150.000 lei și maximum 200.000 lei și să asigure o cofinanțare de 25% din suma propusă. De asemenea, o condiție în acordarea finanțării o constituie existența a cel puțin 2 parteneri instituționali, naționali și/sau internaționali.

Perioada de înscriere a proiectelor și programelor culturale este 01 – 30.09.2016, termenul limită este 30 septembrie 2016, ora 17:00.

Pot solicita finanțare persoane fizice autorizate, persoane juridice publice sau private conform OG 51/1998.

Găsiți mai multe detalii cu privire la priorități, plafoane de finanțare, calendar, condiții de eligibilitate, ghid de completare a formularului electronic și grile de evaluare la www.afcn.ro/finantari/proiecte-culturale.html.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta telefonic sau pe e-mail la contact@afcn.ro – management proiecte.

Număr de vizualizări :1244


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro