Invitați de marcă, la Castelul Peleș

sept. 30th, 2016 | By | Category: Eveniment

Sâmbătă, 8 octombrie 2016, de la ora 16.00, sala de concerte a Castelului Peleș găzduiește un recital eveniment, în cadrul ediției a VI a a Stagiunii “Sunetul muzicii”, organizată de ExcesMusic, Muzeul Naţional Peleş, Asociația Pro Valores și  Radio România Cultural. Protagonistele unui recital care ne va purta prin două secole de muzică vor fi flautista Ioana Turcu și pianista austriacă de origine bulgară Donka Angatcheva. Cele două vor interpreta un program deosebit de atractiv, alcătuit din sonate semnate de Ludwig van Beethoven, Cesart Franck și Francis Poulenc. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Accesul se face pe bază de invitaţie, care poate fi obţinută scriind pe adresa: peles.ro@gmail.com

Absolventă a Academiei de Muzică din Bucureşti, Ioana Turcu (Anastasiu) şi-a completat studiile în Elveția la Hochschule fuer Musik und Theater Bern, unde a obținut diploma de master la clasa prof. Heidi Peter Indermuhle. A participat ca student activ la masterclass-uri cu: Pierre Ives Artaud, Mathias Ziegler si Marina Piccinini. Actualmente este doctorand al Universității din Granada, Spania, unde este  membru al grupului de cercetare din cadrul programului de doctorat european „Educacion musical- una perspectiva multidisciplinar”, semnând studii şi articole publicate în reviste de specialitate. Este laureată a numeroase premii naționale (1990-1994, Premiul  I la concursurile nationale de muzica, 1993- Premiul  I la Concursul International de Suflatori Brasov, 1994-Premiul I la Festivalul Darclee, Pitesti  si la Festivalul  Mozart, Constanta )  şi internaționale printre care se numără Premiul I la Concursul Internațional de Flaut de la Riddes (Elveția) în anul 2002 precum şi titlul „Muzicianul Anului 2003 în Elveția”, acordat de Berner Haller Loge. Ioana Turcu a activat intre anii 2007-2010 ca profesor de flaut in cadrul cursurilor Eduardo Ocon, Malaga, Spania.

Pianista Donka Angatcheva este un muzician sensibil cu abilități tehnice excelente și exprimare pianistică fenomenală – acesta este modul în care tânăra pianistă este celebrată atât de către critici ai Wiener Zeitung și Luzerner Zeitung, precum și de muzicieni consacrați precum Artemis Cvartet. Născută în Plovdiv, Bulgaria, Donka Angatcheva Maraszto a debutat ca solist cu Orchestra Filarmonicii din Plovdiv, la vârsta de zece ani. Ca elevă la clasa profesorilor Maria și Diana SLAVOVA precum și Milena Mollova (studentă a lui Emil Gilels), Angatcheva a câștigat numeroase premii la concursuri internaționale de pian de la o vârstă fragedă. A terminat studiile cu Heinz Medjimorec, membru al Trio Haydn, la Universitatea de Muzică și Performing Arts din Viena. Dezvoltarea artistică a pianistei Donka Angatcheva a fost puternic influențată de cursuri de master cu muzicieni precum: Ludmil Angelov, Boris Romanov, Catherine Vickers, Peter Efler, Tiny Wirtz și Oxana Yablonskaya. In timpul studiilor sale Angatcheva a primit numeroase premii la concursuri de muzică și a fost membru activ al Fundației Yehudi Menuhin Music pentru muzicieni foarte talentati. Angatcheva a fost imaginea campaniei de publicitate Steinway pe canalul de televiziune Pro7 din Austria. Solo CD.ul de debut realizat de Global Private Equity cu lucrări de Chopin a fost prezentat la Paris și Viena de la Radio Stephansdom.Ea concertează frecvent cu ansamblul ei, Trio d’Ante, inclusiv la Musikverein din Viena în 2006 și 2010. Angatcheva a terminat studiile de muzică de cameră la Conservatorul de Muzică Regina Elisabeta din Bruxelles, unde a studiat cu Artemis Cvartet. Împreună cu Trio d’Ante, Angatcheva a înregistrat mai multe CD-uri cu lucrări de Piazzolla, Enrique Arbos, Chopin, Liszt, Rahmaninov și Șostakovici pentru casa Gramola de la Viena, fiecare primind titlul de”CD-ul săptămânii” din Austria la O1 Radio. Debutul solo cu Orchestra de Camera Bayreuth sub conducerea lui Nikolaus Richter la Festivalul Liszt din Raiding, în 2013, și o invitație de întoarcere cu Trio d’Ante în 2014 au rezultatul recepției pozitive a CD-ului ei cu lucrările Liszt, care a fost lansat de către Gramola cu ocazia anului Liszt în 2011. Înregistrare ei recentă cu violonistul Yury Revich cu lucrări de Mozart și Sarasate a câștigat Premiul Pizzicato Magazine. De asemenea, Donka Angatscheva este lector la Conservatorul de Muzică din Viena, începând cu 2013.

Amănunte pe: stagiuneasunetulmuzicii.wordpress.com/

Parteneri: Radio Romania Cultural, Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România prin Programul “Oportunităţi la tine acasă”, Asociaţia Cultural – Sportivă Pro Valores.

Parteneri media: Enjoy TV, Observator cultural, Radio Romania Muzical, Radio Trinitas  Calendar evenimente, Roportal.ro, Bucuresteni.ro, JurnalMM.ro, Capital cultural, AgentiadeCarte, Criterii Nationale, România pozitivă.

Număr de vizualizări :1349


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro