Atelier de cusut tradițional, la Iași

sept. 26th, 2016 | By | Category: Postcard

Între 26-28 septembrie 2016, Asociația „Familia Tradițională” împreună cu Asociația Ciurbeștenii Iași organizează, în cadrul proiectului „Dor de traditie”, primul atelier de cusut tradițional care va avea loc la Colegiul „Sf. Nicolae”din Iași în sala Românească. La acest atelier vor participă 15 tineri, cu vârste cuprinse între 14 și 35 de ani și se va desfășura pe durata a 3 ședințe în care un meșter popular îi va iniția pe participanți în arta cusutului tradițional și le va dezvălui semnificația diferitelor motive tradiționale care se regăsesc în straiele populare.

Atelierul de cusut din 26-28 septembrie, se va desfășura în fiecare seară de la ora 18 la ora 20 și va fi susținut de doamna Eugenia Stan, alături de ciurbeștencele Silvia Bură și Lazăr Zamfira. Participanții vor afla trăsăturile costumului popular ieșean, vor învață felurite semne cusute și vor coase ei înșiși țișlaifăre și grimele.

Participarea este gratuită, iar cei care doresc să participe la acest eveniment se pot înscrie online la adresa de email: asociatiafamiliatraditionala@gmail.com sau prin SMS la numărul 0745 803 545 cu obligația de a menționa numele, prenumele și vârstă. Locurile sunt limitate la 15 participanți.

Atelierul de cusut tradițional este o activitate din cadrul proiectului „Dor de tradiție” care își propune ca până în luna februarie 2017 să inițieze în total 45 de tineri în tainele artei populare și identificarea unor valențe reale de meșter popular. Lucrările realizate de participanți vor fi expuse în luna iunie la muzeul Unirii între datele de 24 – 25 iunie 2017.

Proiectul „Dor de tradiție” beneficiază de o finanțare nerambursabilă de  62223 lei din partea Primăriei Municipiului Iași. Mai multe informații despre desfășurarea proiectului puteți găsi în Anexa 1 – Calendar evenimente precum și pe www.familiatraditionala.ro sau  www.facebook.com/AsociatiaFamiliaTraditionala

www.familiatraditionala.ro

www.facebook.com/AsociațiaFamiliaTraditionala

Asociația Familia Tradițională este o organizație înființată în anul 2014 și care își propune promovarea și apărarea intereselor familiei autentice și tradiționale, informarea societății civile asupra oportunităților, dar și asupra pericolelor care pot afecta familia, în ansamblul ei, implicarea și sprijinirea inițiativelor societății civile care au ca scop promovarea și încurajarea natalității și sporului demografic.

Număr de vizualizări :635


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro