„MAȘINA CU POEȚI”, primul cenaclu transfrontalier Cernăuți-Suceava

sept. 26th, 2016 | By | Category: Postcard

Luni, 26 septembrie 2016, la Cernăuți, Lectoratul de limbă română al USV și Centrul Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi” din Cernăuți, alături de Clubul de Inițiativă Literară (CIL) din Suceava, lansează Cenaclul Transfrontalier „MAȘINA CU POEȚI”. Cenaclul se va întruni în fiecare lună, alternativ la Cernăuți și la Suceava, și va fi deschis poeților, prozatorilor, artiștilor din România și Ucraina. Ședința inaugurală de luni, 26 septembrie 2016, ce va avea loc la Centrul Cultural „Eudoxiu Hurmuzachi”, începând cu  ora 17.00, îi va avea ca invitați speciali pe Ilie T. Zegrea (Cernăuți) și pe Constantin Severin (Suceava).

Constantin Severin, născut în 1952, este poet, prozator, eseist, jurnalist și artist vizual. A debutat ca poet în 1984, cu volumul Duminica realului (Junimea). Alte volume de poezie: Zid și Neutrino, Axolotul, Orașul alchimic. Romanul său, Iubita lui Esto (Curtea veche, 2010), a primit premiul pentru proză al Uniunii Scriitorilor din România, filiala Bacău. Textele sale poetice au fost traduse în engleză și franceză. Ca artist, Constantin Severin a fondat Grupul Expresionism Arhetipal și a expus în mai multe țări. Pentru contribuțiile sale în domeniul literaturii, artei, jurnalismului, Constantin Severin a primit premii importante (dintre care cităm doar trei: Premiul pentru jurnalism cultural, decernat de Ministerul Culturii din România în 1998, Premiul Naji Naaman pentru întreaga activitate literară, decernat în Liban în 2010, și Premiul Opera Omnia pentru Artă, acordat de Consiliul Județean Suceava în 2012).

Alături de Constantin Severin, vor mai fi prezenți, de la Suceava, scriitorii Constantin Horbovanu, Mircea Nanu-Muntean și George Sauciuc, membri fondatori ai Clubului de Inițiativă Literară (CIL), partener sucevean al Cenaclului „Mașina cu poeți”.

Număr de vizualizări :856


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro