”Ziua Limbii Române”, la ICR Paris

sept. 6th, 2016 | By | Category: Postcard

Miercuri, 31 august 2016, între orele 19:30 și 20:30, ICR Paris a sărbătorit « Ziua Limbii Române » printr-un eveniment deosebit, care a oferit publicului din capitala Franței, ocazia de a cunoaște mai bine România, dintr-o perspectivă inedită, a unui francez îndrăgostit de limba română și de România. La sediul ICR Paris din Rue de l’Exposition, nr 1, invitații  au avut  bucuria să se întâlnească cu domnul Jean Yves Conrad, scriitor francez, publicat în limba română, dar și în limba franceză, atât în România, cât și în Franța. De asemenea, participanții  au putut asista la un minicurs introductiv de limba română, care a prefațat deschiderea oficială a cursurilor de limba română, care va avea loc în data de 12 septembrie, la sediul Institutului. Domnul Jean Yves Conrad a abordat, în cadrul conferinței sale ”Cum am învațat limba română și cum m-am îndrăgostit de România” o tematică diversă: amintiri personale, dar și noțiuni generale despre istoria și geografia României, proverbe românești, asemănări și deosebiri între limbile română și franceză (similitudini semantice si fonetice). Invitații prezenți, în majoritate cetățeni francezi, au apreciat conferința și s-au întreținut, îndelung, după aceasta, la un pahar de vin românesc, cu autorul și cu organizatorii.

Scriitorul Jean Yves Conrad s-a născut la Nancy, în Lorraine, pe 13 februarie 1955. A copilărit la Dieuze, unde se află cel mai mare cimitir militar românesc din Franța, unde se odihnesc 943 de români, căzuți prizonieri, în timpul primului război mondial.

A publicat volumele :

« Petite histoire de la Roumanie: Histoire Culture Economie (2007) » ; « Roumain Express : Guide de conversation ; Les premiers mots utiles ; Notions de grammaire ; Culture et civilisation… » (2014) ; « Roumanie, capitale … Paris » (2003) ; « România – Km. 0 » (2015)

Număr de vizualizări :1087


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro