”Sieranevada”, premieră în cadrul Festivalului Internațional de Film Be2Can de la Praga

sept. 29th, 2016 | By | Category: Eveniment

Filmul românesc ”Sieranevada” de Cristi Puiu, care s-a bucurat de succes internațional la Festivalul de la Cannes 2016, va avea premiera și va fi lansat în Republica Cehă în cadrul celei de-a treia ediții a Festivalului Internațional de Film Be2Can – ecouri Berlinale, Veneția, Cannes. Astfel, Institutul Cultural Român de la Praga, în parteneriat cu casa de distribuție Film Europe Media Company, organizează o serie de șapte proiecții în perioada 6-13 octombrie 2016, în cinematografe din Praga , Brno, Ostrava, Olomouc și Zlín. AgențiadeCarte.ro vă prezintă programul proiecțiilor.

7.10. 18.00 – Kino Art, Brno

7.10. 19.30 – Minikino, Ostrava

10.10. 20.00 – Kino Lucerna Grand Hall, Praga

11.10. 20.00 – Kino Metropol, Olomouc

11.10. 20.30 – Kino Evald, Praga

12.10. 20.00 – Kino Lucerna Small Hall, Praga

12.10. 20.30 – Golden Apple Cinema, Zlín

La trei zile după atacul terorist ce a avut loc la sediul ziarului Charlie Hebdo și după 40 de zile de la moartea tatălui său, Lary, un doctor în jurul vârstei de 40 ani, se pregătește să își comemoreze tatăl alături de familia sa printr-o ceremonie. Forțat de împrejurările în care se află de a-și confrunta temerile și trecutul, personajul principal își reconsideră locul pe care îl deține în familie și prezintă versiunea lui de adevăr.

Be2Can reprezintă ecourile celor trei mari festivaluri de film – Berlin, Veneția și Cannes, fiind un „motor de căutare” care oferă cinefililor un punct de referință important.

Filmul Sieranevada va fi lansat pe marile ecrane din Republica Cehă în data de 17 noiembrie.

În cadrul unui eveniment special, va fi prezentată cinefililor cehi și pelicula Bacalaureat al lui Cristian Mungiu, pe data de 8 octombire 2016, orele 18.30, în sala mare a cinematografului Lucerna din Praga.

Număr de vizualizări :860


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro