Scurtmetrajul românesc „Prima noapte” participă la Festivalul Internaţional de Film de la Veneția

aug. 29th, 2016 | By | Category: Postcard

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia sprijină participarea delegaţiei româneşti a filmului „Prima noapte”, scris și regizat de Andrei Tănase, care va concura pentru trofeul acordat celui mai bun scurtmetraj în secțiunea „Orizzonti” a Festivalului Internaţional de Film de la Veneția (31 august – 10 septembrie). Ajuns la cea de-a 73-a ediție, Festivalul Internaţional de Film de la Veneția este unul dintre cele mai vechi și mai prestigioase festivaluri de film din lume.

Intriga filmului este scurtă, însă complicațiile ei, multiple. Ziua de naștere a lui Alex se apropie, iar tatăl său, Călin, i-a pregătit o surpriză foarte specială: prima noapte de dragoste cu o fată. În distribuție: tinerii actori Alfredo Minea și Cristiana Luca, alături de Mimi Brănescu și Elvira Deatcu.

Filmul este co-produs de Deutsche Exotik Filmproduktion GmbH, Libra Film Productions, Commitet și ARTE/ SWR Germania. În aceeași formulă de co-producție, Andrei Tănase a mai regizat „Claudiu și crapii” (2014) și „Vacanța la țară (2015)”. Imaginea filmului este semnată de Barbu Bălășoiu (Sieranevada).

Andrei Tănase (născut în 1982) a studiat filmul la Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” din Bucureşti. A regizat scurtmetraje selecționate și premiate în festivaluri: „Vacanța la țară” (2015), distins cu Premiul Luna la NexT Film Festival și selecționat la TIFF, Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, Timishort, Filmfest Dresden, „Claudiu și crapii” (2013), proiectat la Cottbus, TIFF, Namur sau Molodist (Kiev), „Kings of the Castle” (co-regizat cu Vlad Ilicevici, scurtmetraj documentar, 2010), „Mc Russia” (scurtmetraj documentar, 2008), „Love Forever” (2006), „Myriapod” (2004).

Număr de vizualizări :826


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro