Formă și Dialog la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi

aug. 25th, 2016 | By | Category: Postcard

Vineri, 19 august 2016, în prezența unui numeros public, la Muzeul de Artă Comparată din Sângeorz-Băi, a avut loc tradiționala petrecere spirituală „Formă și Dialog”. În prima parte, criticul de artă Vasile Duda a prezentat expoziția de grafică și obiect, intitulată „Arc rotitor” a artistului băcăuan Ioan Burlacu, membru titular al U.A.P., cu multe expoziții personale și de grup în diferite orașe din țară și străinătate (Franța, Elveția, Finlanda, Spania, Cehia, Rusia, Albania etc.), participant la peste 20 de tabere de creații (în România și străinătate), cuprins în diferite dicționare și enciclopedii. Cu această ocazie am aflat că dl. Ioan Burlacu a scris și poezie, și note de călătorie, pe care le-a publicat în revistele: „Ateneu”, „Plumb”, „Observatorul de Bacău”, „Deșteptarea”, dar și pe site-ul literar AGONIA; o parte din creațiile lirice le-a publicat în volumul „blick-ul efemeridei”, cu un cuvânt înainte de Ion Tudor Iovan (ed. „Vicovia”, 2011).

În partea a doua, scriitorul Icu Crăciun a prezentat cartea de versuri a Violetei Savu, „Franjuri” (ed. Tracus/Arte, 2016, București). Violeta Savu este redactor al revistei „Ateneu”, membră a U.S.R., filiala Bacău, până în prezent a publicat 4 volume de versuri („Refugii în liric” – 2004, „Atocmiri” – 2006, „Din depărtare el mă vedea frumoasă” – 2011, „Franjuri” – 2016). Anul acesta, în luna aprilie, în cadrul Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice a câștigat premiul al III-lea cu piesa de teatru „Clara și Robert. Hârtie cu portative”. În calitate de redactor, în revista ”Ateneu” realizează anchete literare, interviuri și semnează recenzii de carte și cronici plastice despre expoziții de artă contemporană. Într-un mod cu totul inedit, poeta a citit câteva din creațiile cuprinse în volumul prezentat, iar, în final, a acordat autografe. A tradus în limba engleză pentru spectatorii străini, participanți la Simpozionul LandArt din Dosul Gârciului, ceramista Monica Morariu.

Număr de vizualizări :963


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro