Festivalul Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului”, ediția a XV-a, Târgu Jiu

aug. 11th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 12 august 2016, la Târgu Jiu începe ediția a XV-a a Festivalului Național de Folk și Baladă ”Poarta Sărutului”. Anul acesta, festivalul a fost redus la două seri, pentru că sâmbătă, 13 august 2016, Guvernul României a declarat zi de doliu național – ziua funeraliilor Reginei Ana. Astfel, concurenții vor urca pe scenă toți în aceeași zi, vineri, începând cu ora 17.00. Și recitalurile vor începe mai devreme ca de obicei, astfel ca toți folkiștii invitați să aibă timp să încânte publicul prezent la Teatrul de Vară din Târgu Jiu. Dintre invitații Școlii Populare de Artă Târgu Jiu – principalul organizator – putem aminti pe Emeric Imre, Andrei Păunescu, Adi Beznă, Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Dan Vană, Stephan Geraksiev (alături de Sorin Mingheat & Denvar Band) și mulți alții. Și în acest an, amfitrioni sunt folkistul Adi Beznă și poetul Andrei Maftei. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Vineri, de la ora 17.00, concurenții vor urca pe scena festivalului, în încercarea de a obține un premiu. Două ore mai târziu, după ce juriul se va retrage pentru a delibera, la Târgu Jiu vor începe recitalurile Emeric Imre, Andrei Păunescu, Adi Beznă, Ovidiu Mihăilescu, Vasile Mardare, Florin Camen, Cătălin Stepa și Mădălina Amon.

Duminică, 14 august, de la ora 19.00, pe aceeași scenă a Teatrului de Vară, va începe Gala Laureaților, urmată de alte recitaluri, mult așteptate de târgujienii care vin, an de an, la acest festival. Ducu Bertzi, Vasile Șeicaru, Vali Șerban, Dan Vană, Stephan Geraksiev (alături de Sorin Mingheat & Denvar Band), dar și câștigătorul ediției anterioare – Mihai Boicu, vor face spectacol.

Organizatori: Consiliul Județean Gorj, Școala Populară de Artă, Teatrul Elvira Godeanu, Ansamblul Artistic Profesionist Doina Gorjului, Fundația Columna, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.

Prețul biletului pentru fiecare seară este de 5 lei, iar copii de până la 14 ani beneficiază de intrare gratuită.

Număr de vizualizări :1165


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro