București 2021: Live-drawing, la Hanul Gabroveni

aug. 10th, 2016 | By | Category: Postcard

Începând cu 11 august 2016, artiști și trecători sunt invitați să marcheze, prin cuvinte sau forme, ce înseamnă Bucureștiul pentru ei. Conectate, aceste idei ne pot arăta viitorul. Un paralelipiped transparent domină pasajul din Hanul Gabroveni. Prin el, imaginea orașului capătă un nou strat, care se lărgește pe măsură ce trecătorii grăbiți adaugă elemente acestuia.  ACUM este un spațiu care te invită să-ți imaginezi un București subiectiv, o proprie imagine asupra și despre spiritul orașului. Primii invitați în ACUM sunt Sorina Vazelina, artist vizual, și Vasile Leac, poet și membru al Curatoriumului București 2021. Evenimentul de live-drawing va fi urmat de un concert live Karpov not Kasparov. Pornim o serie de evenimente în cadrul cărora artiști vor colabora pentru a deschide apetitul bucureștenilor pentru a proiecta un oraș așa cum și-l doresc.

ACUM se află în pasajul Gabroveni, sediul ARCUB, Centrl Cultural al Municipiului București, unde echipa BUCUREȘTI 2021 pregătește candidatura orașului la tilul de Capitală Europeană a Culturii. ACUM este un punct de intersecție. Adunăm aici idei, opinii, dorințe și aminiri ale tuturor locuitorilor Bucureștiului. Ești și tu unul dintre ei? Intră în ACUM și creează Bucureștiul vizibil!

ACUM face parte din ACTIVATOR, unul din instrumentele programului-cadru OPEN LAB, prin care ne propunem să încurajăm bucureștenii să devină creatori.

București 2021 – Bucureștiul a ajuns în finala pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021, acordat de Comisia Europeană. Până la final de septembrie 2016, când juriul va anunța orașul românesc câștigător, Bucureștiul va fi animat de proiecte și evenimente menite să arate potențialul ascuns al orașului și să provoace locuitorii săi să devină creatori.


Număr de vizualizări :1024


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro