Andrei Gamarț și Svetlana Cârstean, la Cenaclul „Republica” din Chișinău

aug. 29th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 1 septembrie 2016, la orele 18.30, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, organizează  o întâlnire cu scriitorii Andrei Gamarț și Svetlana Cârstean. Cu acest prilej, în cadrul Cenaclului „Republica”, Andrei Gamarț și Svetlana Cârstean se vor întâlni cu tinerii scriitori din Chișinău și vor susține câte un  recital din versurile lor. În cadrul aceleiași manifestări, Andrei Gamarț va susține prelegerea „Text și Imagine”, iar Svetlana Cârstean –  „Trado sau cum ne traducem unii pe alții”. Întâlnirea vor fi moderată de poeta Moni Stănilă.

Svetlana Cârstean s-a născut în 1969, în Botoșani. A fost membru cofondator al cenaclului „Central” de la Facultatea de Litere din București, a publicat pentru prima dată poemul Floarea de menghină în 1995, în volumul de debut colectiv Tablou de familie (alături de colegii săi de generație Sorin Gherguț, Răzvan Rădulescu, Cezar Paul-Bădescu, Mihai Ignat și T.O. Bobe). A publicat de-a lungul anilor articole, interviuri și poeme în DilemaObservator CulturalRomânia literarăAdevărul literar și artistic. Volumul său de debut, Floarea de menghină (Ed. Cartea Românească, 2008), a avut parte de o primire excelentă din partea criticii. Poemele sale au fost traduse în germană, engleză, franceză, italiană, catalană, suedeză şi cehă.

Andrei Gamarț s-a născut în anul 1980 la Chișinău. A absolvit, în 2004, Academia de Muzică, Teatru şi Arte Plastice, Chişinău. S-a impus ca artist vizual și poet. Cărți de poezie publicate: Roşul comun (Ed. Arc, Chişinău, 2001); Măsura aproapelui (Ed. Museum, Chişinău, 2004); Eu spun dragoste (Ed. Samizdat, Chișinău, 2007).

Număr de vizualizări :1028


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro