”ProEtnica” – Festivalul Intercultural de la Sighişoara

aug. 17th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 18 – 21 august 2016, la Sighişoara, se va desfăşura a 14-a ediţie a Festivalului Intercultural ProEtnica, organizat de Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret Sighișoara cu sprijinul Consiliului şi Prefecturii Județului Mureș, Ambasadei Republicii Federale Germania la București, Departamentului pentru Relații Interetnice şi sub Înaltul Patronaj al Președintelui României, Klaus Werner Iohannis.

Într-o lume globală, tot mai ameninţată de instabilitate şi terorism, multiculturalismul se străduieşte să-şi păstreze valenţele dialogului şi principiilor democratice, în pofida derapajelor şi redimensionării semantice a termenului. Astfel, în contextul noilor provocări politice, Festivalul ProEtnica de la Sighişoara, unul dintre evenimentele interculturale importante din Europa, se încăpăţânează să demonstreze că tradiţiile, democraţia şi multiculturalismul trebuie să fie respectate, conservate şi promovate în tiparele aceloraşi înţelesuri şi valori.

Cele 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale din România vor fi prezente din nou la Festival cu spectacole de muzică şi dans, pentru a susţine acest demers. Poate cei 600 de participanţi şi cei peste 15.000 de vizitatori care vin anual la Sighişoara cu această ocazie vor înţelege mesajul multiculturalismului, dialogului interetnic şi interconfesional în sensul lui originar, nedeformat de evenimentele politice din ultima vreme care au afectat valorile democratice europene.

Maria Dobrescu

Număr de vizualizări :798


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro