spot_img

Tabăra de Creaţie şi re – Creaţie „Brăila – oraşul frate cu Dunărea”

În perioada 24 – 30 iulie 2016, Asociaţia Universul Prieteniei Iași și Primăria Municipiului Brăila, în parteneriat cu Asociaţia Literară „Păstorel” Iaşi, Uniunea Artiştilor Plastici-Fil.Brăila, Casa Memorială „Petre Ştefănescu Goangă” Brăila, Biblioteca Județeană „Panait Istrati”Brăila, Muzeul Brăilei „Carol I” şi Şcoala Populară de Artă „Vespasian Lungu” Brăila,  organizează Tabăra de Creaţie şi re – Creaţie „Brăila – oraşul frate cu Dunărea”. Aflată la a 8-a  ediţie,  tabăra are ca scop promovarea culturii româneşti, a valorilor etnografice şi etnomuzicologice, a potenţialului turistic şi, nu în ultimul rând,  facilitează întâlnirea membrilor asociaţiei, şi în plan real, nu doar în cel virtual, realizând adevărate punţi sufleteşti între oameni. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Activităţile taberei vor începe cu un „dialog al cărţilor şi revistelor literare”, duminică 24 iulie 2016, ora 18, în sala de şedinţe a Hotelului Diana-Lacul Sărat.

Deschiderea oficială a taberei va avea loc la Casa Memorială „Petre Ştefănescu Goangă” Brăila, luni 25 iulie 2016, ora 10. Participă: autorităţile locale, partenerii, sponsorii, reprezentanţi ai unor instituții  culturale brăilene, ONG-uri, media etc. După festivitatea de deschidere urmează lansarea volumului – album, “Aşa am învăţat să iubesc Brăila”, autor Constanţa Abălaşei Donosă cu exemplificări sugestive de grafică în peniţă. Expoziţia colectivă “Poezia culorilor” aduce pe simezele Casei „Petre Ştefănescu Goangă” lucrări ale unor artişti plastici din  Iaşi, Bucureşti şi Brăila.

Marţi 26 iulie 2016, ora 18,  în sala de şedinţe a Hotelui Diana – Lacul Sărat, sunteți invitați la dezbateri  pe temele „Lumea de dincolo de negură: Fănuş Neagu şi Panait Istrati” şi „Umorul involuntar contemporan”, ca un pretext de a face cunoştinţă cu scriitorii brăileni, membri ai Cenaclurilor “Panait Istrati”, “Casa Speranţei”,  şi “Ştefan Tropcea”,  eveniment care, cu siguranţă,  va avea un impact deosebit asupra tuturor participanţilor.

Miercuri, 27 iulie 2016, la Biblioteca Judeţeană “Panait Istrati” Brăila:

–  ora 10,  “Întâlnire cu copilăria” – prezentarea unor cărţi pentru copii;

–  ora 18,  prezentarea Colecţiei “Cărţile Chirei”, care cuprinde 9 volume editate sub egida Asociaţiei Universul Prieteniei Iaşi ( “Antologie literară brăileană”- în care sunt cuprinşi 43 scriitori; “Aşa am învăţat să iubesc Brăila”, volum-album,  autor Constanţa Abălaşei Donosă; şi 7 volume de poezie ale membrilor asociaţiei). Momentele artistice vor fi prezentate de elevi de la Şcoala Populară de Artă “Vespasian Lungu”

Ziua dedicată valorilor etnografice şi etnomuzicologice este cea de joi, 28 iulie 2016, ora 10, când se va vizita Muzeul Etnografic. Va avea loc un mic spectacol oferit de elevi de la Şcoala Populară de Artă “Vespasian Lungu” şi de comunitatea elenă.

Vineri, 29 iulie 2016, ora 10-  prezentarea proiectului „2015-anul Enescu la Iaşi”. Spre seară avem întâlnire cu o personalitate culturală brăileană.

În perioada 24 – 30 iulie 2016, la Lacul Sărat, puteți participa la frumoasele seri de poezie şi muzică susţinute de participanţii la tabără, dar şi de scriitori brăileni.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508