Se caută poeți noi și valoroși: Premiul național pentru debut în poezie ”Traian T. Coșovei”

iul. 13th, 2016 | By | Category: Proiecte

Asociația Culturală Direcția 9, în parteneriat cu Editura Tracus Arte și AgențiadeCarte.ro, acordă Premiul naţional pentru debut în poezie ”Traian T Coşovei”. Volumul premiat va fi publicat de către Editura Tracus Arte și va fi anunțat în octombrie 2016, cu ocazia celei de-a treia ediții a Galei Tinerilor Poeți ”Traian T Coşovei”. Se pot înscrie concurenţi nedebutaţi în volum, indiferent de vârstă şi fără nici o condiţionare. Data limită pentru expedierea grupajelor este 1 septembrie 2016, ora 24.00. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

”Ca toţi creatorii autentici, poetul Traian T Coşovei a fost generos. Lista tinerilor poeţi pe care i-a încurajat, prezentat şi promovat este impresionantă. Suntem, astfel, încredinţaţi că avem acordul său în acest demers”, a spus Adrian Suciu, unul dintre membrii juriului.

Concurenţii vor înscrie un grupaj de minim 30 de poeme, în format electronic. Grupajele vor fi culese cu caractere Times New Roman, corp 14 şi vor fi expediate pe e-mail directia9@yahoo.com de pe un e-mail care nu conține indicii privind identitatea autorului. Grupajele trimise de pe e-mail-uri care conțin numele autorului sau indicii privind acesta vor fi descalificate. De asemenea, indicarea unor indicii publice în legătură cu grupajul trimis, de către autor sau apropiați ai acestuia, din care să rezulte o legătură între poet și grupajul trimis, va duce la descalificare.

Juriul ediţiei 2015 a Premiului naţional pentru debut în poezie Traian T Coşovei este compus din scriitorii Dan Mircea Cipariu, Adrian Suciu și Paul Vinicius. Fiecare dintre membrii Juriului va juriza separat grupajele înscrise în concurs şi va furniza un clasament cuprinzând primele trei poziţii. Toate grupajele nominalizate de către cei trei membri ai Juriului vor intra în faza finală şi vor beneficia de o a doua jurizare, câștigătorul urmând să fie decis cu minim două voturi din trei în această fază a jurizării.

Număr de vizualizări :1942


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro