Timbrele românești te invită la Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu

iun. 8th, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 10-19 iunie 2016 se desfășoară Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, cea mai importantă manifestare culturală de teatru și artele spectacolului din România, ce susține un dialog creator la nivel european și internațional și promovează creația teatrală de cea mai bună calitate. Asociindu-se cu misiunea festivalului, aceea de a promova cultura și arta creatoare, marca poștală își certifică încă o dată rolul de ambasador cultural în lume, reprezentând această manifestare artistică printr-o emisiune tematică, intitulată sugestiv Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu, ce va putea fi achiziționată începând de vineri, 10 iunie 2016, de la magazinele Romfilatelia din București, Bacău, Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.

În anul 1993, un grup de inițiativă al Teatrului „Radu Stanca” din Sibiu, ajutat de personalități culturale române și personalități ale lumii teatrale din România și de peste hotare, s-a hotărât să redea orașului strălucirea pierdută prin organizarea unui festival de teatru. Astfel, prima ediție a festivalului, denumit inițial „Festivalul de Teatru Tânăr Profesionist”, a avut loc tot în anul 1993, în luna martie, într-un Sibiu acoperit de zăpadă, unde oaspeții au purtat usturoi în buzunare pentru a se proteja de vampiri.

Cu o vechime de peste 20 de ani, Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu contribuie în mod substanțial la consolidarea prestigiului României la nivel internațional, conducând cu succes la dezvoltarea fenomenului de turism cultural. Recunoscut pentru valoarea sa și semnificația importantă pe plan artistic, festivalul a fost premiat în 2015 de către Ministerul Afacerilor Externe al Japoniei, pentru contribuția adusă la dezvoltarea relațiilor culturale româno-nipone.

Ediția din acest an, cu numărul XXIII, se desfășoară sub sloganul Construind încredere și reunește  16 categorii de spectacol, cu un număr total de 452 de reprezentații, desfășurate de-a lungul celor 10 zile ale festivalului, și 65.000 de spectatori, care au ocazia să ia parte la un eveniment cultural de referință pe scena națională și internațională.

Cele două timbre ale emisiunii, având valorile nominale de 5 lei, respectiv 8 lei, fac trimitere atât către elemente grafice ale afișului festivalului (personajul cu masca), cât și către simboluri ale arhitecturii sibiene (Turnul Sfatului, Turnul Olarilor). De asemenea, sigla festivalului se regăsește ilustrată grafic pe vinietele celor două minicoli.

Acestea sunt completate de un plic prima zi, iar ca forme de machetare au fost folosite coala de 32 de timbre și minicoala de 5 timbre + 1 vinietă.

Ștampila prima zi a emisiunii se găsește în incinta Oficiului Poștal Sibiu nr. 1, aflat în str. Mitropoliei nr. 14.

Romfilatelia mulțumește organizatorilor Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu și fotografului George Avanu pentru sprijinul documentar acordat la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

* * *

Un timbru înnobilează prin sine comunicarea; împărtășește emoții, comprimă distanțe și crează legături; adună pe suprafața sa miniaturală povești „uriașe” despre valori umane și materiale, pe care le include cu succes în moștenirea românească; Un timbru se transformă în timp și își redefinește rolul în funcție de actualitatea societății: de la susținător al cauzelor nobile și prieten al personalităților românești de valoare la mesager de prim rang al celor mai importante evenimente sau, pur și simplu, veritabil ambasador al țării și poporului român. Nu uita să cauți și să descoperi emoția unei lumi adunate pe timbrele românești!

Număr de vizualizări :985


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro