spot_img

Scurt-metrajul “237 de ani”, în premieră mondială, la Palm Springs International Short Film Festival & Film Market, California

ICR New York susține participarea și prezentarea scurt-metrajului “237 de ani”, în premieră mondială, la cea de-a 22-a ediție a Palm Springs International Short Film Festival & Film Market, în California, care va avea loc în perioada 21-27 iunie 2016.

Scurt-metrajul  regizat de Ioana Mischie, “237 de ani” (România, martie 2016), a fost selectat la Palm Springs International ShortFest (psfilmfest.org/2016-shortfest), un festival de prestigiu din Statele Unite ale Americii, afiliat Premiilor Oscar și recunoscut de Centrul Național al Cinematografiei din România. Este singurul film românesc din festival selecționat oficial și care va fi prezentat, în premieră mondială, pe 23 aprilie 2016, de la ora 17.00. Scurt-metrajul este în limba română, cu subtitrare în engleză. Din distribuția filmului fac parte actorii Mircea Andreescu, Alexandru Georgescu, Iulia Lumânare, Cristian Bota.

Cristian Bota, actorul care deține un rol principal în „237 de ani”, este cel care va reprezenta filmul în cadrul Palm Springs International ShortFest.

Sinoptic:

Scurt-metrajul „237 de ani” este o satiră contemporană, inspirată de o poveste reală. O comunitate izolată de săteni, care au apelat la ajutoare de stat pentru handicap pentru a fi scutiţi de plata impozitelor, sunt anchetaţi la sânge de o comisie de evaluare, fiind pe cale de a fi daţi în vileag. Grupul de săteni, conduşi de un primar charismatic, reuşește să învingă un sistem socio-politic absurd, cu propriile-i arme.

Trailer: www.youtube.com/watch?v=URM9qcVUEj4

Co-producătorul majoritar al filmului este Legende Films (www.legende.fr/), co-producătorul român fiind Icon Films (iconfilms.ro/). Serviciile de post-producție au fost asigurate de Studioset (studioset.tv/).

Ioana Mischie

Ioana Mischie (n. 1989) este scenaristă și regizoare română, al cărei portofoliu cuprinde filme și experimente narativ-interactive. Este absolventă a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică “I.L. Caragiale” din București, în cadrul căreia își continuă studiile doctorale în transmedia storytelling.

Și-a continuat training-ul în cadrul unor programe internaționale prestigioase, care i-au selectat proiectele, precum Berlinale Script Station (2012), Locarno Academy Meetings (2012), Midpoint Central European Script Center (2012), Les Arcs Film School Co-production village (2013), Cross Video Days (2014), International Screenwriters Pavilion Cannes (2014), Sundance Workshop in Italy (2015), The Steamer Salon (2016).

A regizat două seriale de film documentar pentru platforma 4OD din Londra, finanțate de Channel 4, obținând un record de vizualizări în primele luni de la lansare în Marea Britanie. În ultimii doi ani, Ioana Mischie a colaborat pentru proiectul de scurt-metraj „237 de ani” și pentru lung-metrajul omonim aflat în dezvoltare cu Legende Films, o casă de producție franceză (premiată cu distincții Oscar, Cesar, Bafta și Golden Globe pentru producții anterioare). Colaborează, în paralel, cu studiouri de producție autohtone.

Portofoliul său regizoral reunește scurt-metraje-experiment, inspirate de povești personale (Tulousophy – premiat cu Golden Lenses, A la recherche d’espace perduBetween already and not yet etc.), care au fost proiectate la numeroase festivaluri internaționale, precum GoEast IFF, Ficmec IFF, Timishort IFF și proiecte audio-vizuale comerciale (The Museum of Milk, Tattoo Twists). A colaborat, în calitate de scenarist și co-scenarist, la 15 proiecte studențești de film. Scenariile sale au primit distincții internaționale: Premiul pentru cel mai bun scenario, din cadrul The Manaki Script Lab, și  Premiul pentru cel mai bun scenariu, din cadrul FEST New Directors New Films, precum și Premiul pentru cel mai bun proiect interactive, acordat de The Steamer Salon.

Ioana Mischie colaborează cu articole referitoare la cinema pentru publicații precum Nisimazine, Inhale, Breaking Ground, Tojdac, Film Menu, SUB25. A inițiat programe educaționale, precum: National Screenwriting Alumni Pitch, Cine-ritm, miniMIDPOINT. Din anul 2013, este co-fondator al asociației STORYSCAP.ES, un grup artistic care studiază transmedia storytelling, și, din anul 2015, este colaborator CINETic – centrul de cercetare care explorează intersecția dintre neuroștiință, cinema extins și tehnologii creative (VR, AR).

Cristian Bota este un tânăr actor, care a absolvit Universitatea de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale” (București). În 2013, a absolvit la clasa profesorului Adrian Titieni și, în 2016, a terminat masteratul la clasa profesorului Gelu Colceag. A fost nominalizat, în 2014, la Premiile GOPO, categoria Tânără speranță, pentru rolul principal din filmul Poarta Albă (regizor: Nicolae Margineanu, scenariu Oana Maria Cajal).

Cristian Bota a mai jucat în filme premiate, precum Closer to the Moon (regia: Nae Caranfil), O noapte în Tokoriki (regia: Roxana Stroe), Roxanne (regia: Valentin Hotea), Perfect sănătos (regia: Anca Damian, scenariu Lia Bugnar), In the house (regia: Ana Maria Comănescu).

În prezent, joacă teatru, ca colaborator, la Teatrul Național și la Teatrul Metropolis, ambele din București. De asemenea, lucrează la două noi proiecte de film, intitulate Un pas în urma serafimilor (regia: Daniel Sandu) și Octave (regia: Serge Ioan Celebidachi).

Palm Springs International ShortFest

Aflat la a 22-a ediție, Palm Springs International ShortFest este unul dintre cele mai ample evenimente și piețe de film din America de Nord, proiectând anual peste 320 de scurt-metraje. În acest an, selecția oficială s-a făcut în urma a 3.000 de înscrieri, provenite din 82 de țări. Peste 400 de cineaști participă anual pentru a-și promova filmele din cadrul competiției și din cadrul pieței de film. ShortFest este recunoscut ca fiind un mediu extrem de competitiv, care descoperă tinere talente din domeniul cinematografiei internaționale.

Fiind recunoscut de către Academy Awards, câștigătorii categoriilor de Ficțiune, Animație la Best of Fest se califică, în mod automat, pentru a intra în preselecția proiectelor nominalizate pentru Premiile Oscar. Până în prezent, festivalul a selecționat mai mult de 100 de filme, care au fost nominalizate la Oscar-uri. Anual, selectează cele mai bune scurt-metraje din întreaga lume, atrăgând un public de cinefili, profesioniști din industrie, tinere talente care își doresc o carieră în domeniul cinematografiei.

Festivalul găzduiește, de asemenea, masterclass-uri, panel-uri, roundtables și alte evenimente dedicate industriei de film, devenind astfel un pilon important al educației cinematografice în mediul internațional.

Articole recomandate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2022

De 13 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2022, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași, Ficțiunea OPTm și Gala Tinerilor Scriitori / Cartea de poezie a anului 2022, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 85 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2022: 30 de cărți de poezie, 30 de cărți de proză, 10 cărți de critică, istorie și teorie literară, precum și 15 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2023, ora 23.00. Juriul Premiilor AgenţiadeCarte.ro este compus din scriitorii Florin Iaru, Cristian Teodorescu și Dan Mircea Cipariu (președintele asociației Euro CulturArt). Juriul va anunța, după închiderea votului pe agentiadecarte.ro, printr-un comunicat de presă, câștigătorii. Premiile, în valoare de 5000 lei, sunt finanțate de Ministerul Culturii.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2021

De 12 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2021, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 71 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2021:  30 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 11 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2022, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2020

De 11 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2020, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Observator Cultural, Ziarul de Iași și Gala Tinerilor Scriitori, dar și propriile preferințe ale editorilor și colaboratorilor noștri. Astfel, propunem 74 de titluri pe care le considerăm semnificative pentru anul editorial 2020: 31 de cărți de poezie, 20 de cărți de proză, 10 cărți de critică literară, istorie literară și teorie literară, precum și 13 cărți de eseu, publicistică și memorialistică. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2021, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului. (Dan Mircea Cipariu)

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2019

De 10 ani, AgențiadeCarte.ro propune un top anual al celor mai bune cărți. Pentru anul editorial 2019, echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. Astfel, propunem câteva titluri pe care le considerăm semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Cititorii AgenţiadeCarte.ro pot vota și comenta titlurile alese de noi. Votul este deschis până la 31 august 2020, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2018

În anul editorial 2018, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, Iocan și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 31 august 2019, ora 23.00. După închiderea votului, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi ale publicului și ale unui juriu desemnat de Asociația Euro CulturArt. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2017

În anul editorial 2017, au fost publicate câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2018, ora 23.00. Pe 31 august 2018, de Ziua Limbii Române, într-un eveniment public, AgențiadeCarte.ro va premia cărțile ce vor întruni cele mai multe voturi. Vom acorda câte un premiu pentru fiecare secțiune a topului.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRȚI ALE ANULUI 2016

Anul 2016 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural și Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 27 august 2017, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2015

Anul 2015 a propus câteva titluri semnificative pentru o viitoare istorie a literaturii române contemporane. Echipa AgenţiadeCarte.ro a scanat nominalizările pentru Premiile Radio România Cultural, Observator Cultural, România literară, Gala Tinerilor Scriitori, dar şi propriile preferinţe ale editorilor. A rezultat o listă de propuneri pe care cititorii AgenţiadeCarte.ro o pot vota, comenta şi critica. Votul este deschis până la 15 mai 2016, ora 23.00.

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

(S)TOP CELE MAI BUNE CĂRŢI ALE ANULUI 2010

Cotidianul cultural AgenţiadeCarte.ro este membru al Asociației Publicațiilor Literare și Editurilor din România (APLER)

 

Publicaţie culturală finanţată cu sprijinul Ministerului Culturii.

ISSN: 2248 – 1508