România, la Festivalul Internațional de scurtmetraje Curtas Vila do Conde

iun. 22nd, 2016 | By | Category: Postcard

La cea de-a 24-a ediție a Festivalului Internațional de scurtmetraje Curtas Vila do Conde, care se va desfășura între 9 și 17 iulie 2016, cinematografia românească va fi prezentă cu o selecție de cinci filme de scurtmetraj, realizată de asociația ESTE’N’EST.  La invitația organizatorilor și cu sprijin din partea Institutului Cultural Român de la Lisabona, regizoarea Roxana Stroe se va afla la Vila do Conde, pentru prezentarea peliculei sale A Night in Tokoriki, proiectată în secțiunea Panorama Românească. Festivalul Vila do Conde programează, în fiecare an, sesiuni de filme din diverse țări europene, încercând să restituie o imagine de ansamblu a noilor valori relevante din cinematografia continentului nostru. În afară de România, țările invitate în programul Panorama Europeană din acest an sunt Olanda, Bulgaria și Polonia.

Proiecțiile din cadrul secțiunii Panorama Românească vor avea loc în data de 11 iulie, la Teatro Municipal din Vila do Conde, la ora 15.00, în următoarea ordine:

Dispozitiv 0068 – 18 min, România, 2015, r. Radu Bărbulescu

O noapte în Tokoriki – 18m, România, 2016, r.  Roxana Stroe

Mă cheamă Costin – 15m, România, 2016, r. Radu Potcoavă

4:15 P.M. Sfârșitul lumii – 15m, România, 2016, r. Gabi Virginia Şargă, Cătălin Rotaru

Sfârşit – 15’, România, 2015, r. Dorian Boguţă

Pentru mai multe informații: festival.curtas.pt/

Număr de vizualizări :742


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro