Psihiatrul Greg Radu (SUA), la ”vibrate!festival”

iun. 22nd, 2016 | By | Category: Postcard

În perioada 19 – 26 iunie 2016, la Braşov, se desfăşoară cea de-a doua ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică de Cameră şi Arte ”vibrate!festival”. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului și vă prezintă programul celei de-a cincea zi a festivalului.

Joi, 23 iunie  2016, este ziua a 5-a a vibrate!festival, ediția a II-a. În această zi vor avea loc un atelier de terapie prin artă, o conferință, dar și un concert de pian la patru mâini.

ora 14.00 – Piața Enescu. Sinestezia vibrate! continuă joi, 23 iunie, cu un nou atelier de „Terapie prin Artă”, oferit de artistul plastic Amalia Suruceanu copiilor din centrele de plasament.

Tot în Piața Enescu se află pianina vibrate! – donată de pianista Diana Ionescu, director artistic al festivalului, și pictată de artistul George Roșu, de la Depoul de Artă Urbană Brașov. Până în 26 iunie, aici vor avea loc miniconcerte ale artiștilor, dar și elevilor. Mai mult, invitați să se exprime sunt și trecătorii, fie că este copil sau adult, amator sau muzician profesionist. Piața Enescu găzduiește și expoziția „Enescu”, a Muzeului Național George Enescu, care poate fi vizitată până în 26 iunie.

ora 18.00 – Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov. „Poate muzica să ne facă mai sănătoși?” ne va spune psihiatrul Greg Radu (SUA), în cadrul unei noi conferințe „Music and Mind”. Conferința va fi susținută în limba română.

ora 20.00 – Centrul Multicultural al Universității Transilvania Brașov. „ImaginAir” este titlul concertului de pian la patru mâini în care doi pianiști de marcă – Antoine Francoise – Robin Green, reuniți în The Francoise-Green Piano Duo, vi-l propun pentru încheierea celei de-a 5-a zi vibrate! The Francoise-Grenn Piano Duo au un repertoriu extrem de extins de la Bach și Mozart la Ravel și Kurtag. De asemenea, duo londonez interpretează și multe piese ale unor tineri compozitori precum Vlad Maistorovici, Christian Elliott, Colin Alexander, Alissa Firsova și Christian Mason. Programul de joi seara cuprinde lucrări de Mozart  (Sonata in F major, K497), Maistorovici (Imago, premiera romanească), Schubert (Fantasie in F minor, D940), Bach (transcris de Gyorgy Kurtag).

vibrate!festival este organizat de Asociaţia Culturală „Paul Constantinescu 2009”, în colaborare cu Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură şi cu Depoul de Artă Urbană, parteneri fiind Primăria Braşov – proiect cofinanţat de Consiliul Local Braşov, Administraţia Fondului Cultural Naţional, proiect cofinanţat, şi Universitatea Transilvania Braşov.

Biletele pentru evenimentele din următoarele zile se pot procura de la Librăria „Şt. O. Iosif”, de la Ceainăria „Tipografia” și de la fiecare sală de concert. 3 lei din prețul fiecărui bilet vor fi direcționați către Hospice „Casa Speranței” pentru îngrijirea copiilor cu boli incurabile.

Pentru noutăţi, urmăriţi-ne pe pagina noastră de internet www.vibratefestival.ro şi pe pagina de facebook.

Număr de vizualizări :953


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro