Programul de burse pentru elevi de excepție din mediul rural, etapa finală

iun. 9th, 2016 | By | Category: Postcard

Liceul Teoretic Național din București, în parteneriat media cu Radio România, prin Radio România Cultural și Digi 24, sprijinit de Universitatea POLITEHNICA București, oferă 2 burse educaționale începând cu anul școlar 2016 – 2017 unor elevi cu competențe excepționale din mediul rural. În urma analizei comisiei de evaluare, cei doi elevi care au fost aleşi pentru a parcurge a doua etapă a procesului de selecţie, respectiv interviul pe care urmează a-l susține în fața membrilor comisiei, sunt Tudor Constantin Păişanu, din comuna Brăneşti, judeţul Gorj şi Carmen Minodora Tudorache, din localitatea Jurilovca, judeţul Tulcea.

“Am ajuns cu bine în momentul interviurilor pentru bursele pe care LTN le va acorda elevilor din mediul rural. Întreaga echipă imlicată în proiectul Primește o șansă pentru educație este entuziasmată de etapa care urmează. Vom merge să îi cunoaștem pe elevi, familiile, colegii și mediul în care ei trăiesc. Sunt curioasă și emoționată totodată. Sunt ani de zile de când nu am mai interacționat decât cu elevi bucureșteni și anticipez o experiență diferită, din care voi avea eu însămi de învățat. Sâmbăta aceasta vom merge la Jorilovca, județul Vâlcea iar sâmbăta viitoare, la Brăneşti, în judeţul Gorj” a declarat profesorul Silvia Moraru, directorul Liceului Teoretic Naţional.

Au fost 6 candidați eligibili înscriși iar comisia a făcut această selecție atât pe criterii de performanță, cât și în urma efortului depus la înscriere.

Acest program se adresează elevilor care trec în clasa a VII-a și, respectiv, a VIII-a și care urmează să beneficieze de bursă începând cu anul școlar 2016 – 2017 până la terminarea liceului (clasa a XII-a inclusiv). În fiecare an câte doi noi elevi din mediul rural vor beneficia de o astfel de bursă, programul nefiind limitat în timp.

Bursele constau în asigurarea cheltuielilor studiilor, precum și a unui ajutor material (cazare, masă, haine, încălțăminte, uniformă, rechizite, manuale, bani de buzunar, transport acasă la începutul și la sfârșitul vacanțelor). Studiile se vor efectua la Liceul Teoretic Național din București, iar cazarea este oferită de Universitatea POLITEHNICA din București, care asigură și mentorat studențesc pentru elevii bursieri. Finanțarea se asigură din sursele proprii ale Liceului Teoretic Național și ale Universității POLITEHNICA București, precum și ale altor sponsori.

Liceul Teoretic Național este o instituție privată de învățământ, înființată în anul 2012 care asigură în acest moment accesul la educație pentru un număr de 180 de elevi, cu vârste între 3 și 18 ani. Echipa Liceului Teoretic Național crede în educație ca element fundamental care asigură succesul în viață al oamenilor. Viziunea liceului este de a construi un parteneriat durabil între trei instanțe: școală – elevi – părinți. Detalii despre regulamentul programului de burse rurale gasiți pe site-ul www.liceulnational.ro/burse sau la telefon 0786 38 66 22.

Număr de vizualizări :1248


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro