Ionuţ Riteş lansează ”Cu picioarele pe Pamânt”

iun. 29th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 13 iulie 2016, ora 18.00, Librăria Sophia din București vă invită la prezentarea volumului ”Cu picioarele pe Pamânt”- ediţie extinsă, de Ionuţ Riteş. Invitați: părintele Aurelian Chira, Bogdana Balmuş – coordonatorul proiectului, Rodica Pavel – jurnalist,  Oana Stănciulescu – jurnalist, Sarmiza Andronic – jurnalist,  Liviu Nistoran – CEO Evolio România, Manuela Golescu – actriţa, Octavian Dumitru – președinte Fundația OVI. Moderator: Nicolae Cozma – jurnalist și producător TV.

„După ce am scris cartea „Cu capul în nori” în care mi-am povestit întâmplările tinereţii, legate exclusiv de experienţa de sportiv şi instructor de zbor, am mers în pelerinaj la Sfântul Munte Athos.

Cu această ocazie am lăsat cărţi şi părinţilor noştri din Schitul Lacu. Spre surprinderea mea, în cele câteva zile cât am stat în Sfântul Munte, cartea a fost citită chiar şi comentată pe alocuri, părinţii exprimându-şi diferite păreri legate în special de riscurile la care am fost expus pe timpul lansărilor cu paraşuta.

La un moment dat, într-o dimineaţă, un părinte se îndreaptă către mine, foarte serios şi sobru, după care îmi transmite: „Ionuţ, cartea pe care numai ce ai scris-o şi care bine se cheamă „Cu capul în nori”, pentru că la vremea întâmplărilor descrise aveai capul în nori la propriu şi la figurat – face parte din trecutul tău. Ai început să creşti, să te maturizezi şi trebuie să ajungi cu picioarele pe pământ. Sfântul Munte Athos a început să te transforme şi pe tine ca şi pe mulţi alţii, (…), ai devenit conştient de o anume realitate şi de anumite reguli pe care trebuie şi te-ai decis să le respecţi. Acesta este gândul care m-a trezit în mijlocul nopţii şi care mă obligă să ţi-l spun. Va trebui să mai scrii o carte. Cartea se va numi „Cu picioarele pe pământ” şi va cuprinde toate învăţăturile primite în Sfântul Munte Athos împreună cu concluziile tale şi cum toate acestea ţi-au schimbat viaţa”. (…)

În cele ce urmează, voi încerca succint să prezint, aşa cum am perceput lucrurile la nivel personal, câteva dintre problemele care mă frământau şi la care le-am găsit răspuns în Sfântul Munte Athos.”- Ionuţ Riteş

Număr de vizualizări :2083


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro