Întâlnire cu Katja Petrowskaja, laureată a Premiului ”Ingeborg Bachmann”, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu

iun. 13th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Miercuri, 15 iunie 2016, ora 19.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, Editura Humanitas Fiction şi Goethe-Institut Bucureşti va invită la o întâlnire cu scriitoarea germană Katja Petrowskaja, laureată a Premiului „Ingeborg Bachmann“ pentru deja celebrul volum de povestiri ”Poate Estera”, carte tradusă în peste 20 de limbi la mai puţin de trei ani de la apariţie. La eveniment vor participa, alături de autoare, Dr. Evelin Hust, directorul Institutului Goethe din Bucureşti, Denisa Comănescu, directorul Editurii Humanitas Fiction, criticul literar Andreea Răsuceanu şi traducătorul volumului, Alexandru Al. Şahighian.

În ”Poate Estera”, Katja Petrowskaja, născută într-o familie evreiască din Ucraina, se află în căutarea originilor sale, descoperindu-şi filiaţia încetul cu încetul: un frate al bunicului, al cărui atentat împotriva unui ambasador german a declanşat, poate, cel de-al Doilea Război Mondial; un bunic prizonier de război reapărut cu patruzeci şi unu de ani mai târziu; o străbunică care se numea, poate, Estera, şi care, aflată la Kiev în 1941, a luat ea singură drumul râpii Babii Iar, unde trupele SS i-au ucis pe toţi locuitorii evrei din oraş…

Cartea se constituie din istorisirile unor asemenea destine sfărâmate, din amintiri şi investigaţii precise la faţa locului ori prin arhive; în ciuda caracterului documentar, amestecul tuturor acestor elemente, alternând virtuoz între trecut şi prezent, se transformă în literatură în sensul cel mai adevărat al cuvântului.

„…o scriitură minunată, plină de forţă… un cadou formidabil oferit limbii germane.“ (Din motivaţia juriului Premiului „Ingeborg Bachmann“)

Accesul la eveniment se face pe baza unei rezervări la numărul de telefon 021 311 40 01 sau la adresa de email cismigiu@humanitas.ro, în limita celor 100 de locuri disponibile, până în dată de 15 iunie, ora 18.30.

Număr de vizualizări :832


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro