Festivalul Internaţional de Muzică „Nopţile pianistice”, la Chişinău

iun. 16th, 2016 | By | Category: Eveniment

Miercuri, 22 iunie 2016, ora 19.00, la Sala cu Orgă, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chişinău sprijină organizarea unui concert dedicat creaţiei lui Liviu Ştirbu în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică „Nopţile pianistice”. Festivalul Internaţional de Muzică „Nopţile Pianistice”, ajuns la cea de-a XIV-a ediţie, va cuprinde  trei concerte ce se vor desfăşura  pe 16, 22 şi 28 iunie, 2016. Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 16 iunie, evenimentul fiind susținut de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan și cunoscutul  duet de pianiști Iurie Mahovici și Anatol Lapicus. În  program va răsuna Mica  Misă  Solemnă  pentru  cor,  soliști  și  două  piane de Gioacchino Rossini.

Liviu Ştirbu (n. 23 ianuarie 1953, Step-Soci, Orhei) este un compozitor de muzică din Republica Moldova. Deşi muzicianul este cunoscut publicului larg ca autor de muzică ușoară, creația lui Liviu Știrbu cuprinde și un vast repertoriu de muzică academică, care merită să fie cunoscută de o audiență cât mai mare. Programul concertului va cuprinde un Concert de pian şi orchestră şi Dublu concert pentru pian, vioară şi orchestră avându-i ca solişti pe tânăra pianistă Livyka Ştirbu-Sokolov şi cunoscuta violonistă Elena Croitoru acompaniaţi de Orchestra Naţională de Cameră sub bagheta maestrului Cristian Florea (Germania).

,Nopțile Pianistice” se vor încheia pe 28 iunie, cu un elegant moment muzical oferit de apreciatul pianist și compozitor rus Vladimir  Sverdlov-Ashkenazy. Recitalul muzicianului va include lucrări de Scarlatti, Beethoven, Chopin, Musorgski, precum și creații și improvizații proprii.

Festivalul este organizat de Sala cu Orgă în colaborare cu Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” la Chișinău, Primăria Municipiului Chișinău și Fundația Culturală „J.S. Bach”.


Număr de vizualizări :1025


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro