Expoziția națională EGOgrafie, la a VII-a ediție

iun. 22nd, 2016 | By | Category: Proiecte

Joi, 23 iunie 2016, de la ora 17.00, la Muzeul de Artă Târgu Jiu, va avea loc vernisajul ediției a VII-a a expoziției naționale de arte vizuale ”EGOgrafie”. Curatori: Cristina Cioplea & Dorina Cioplea. Expun artiștii: Rodica Banciu Regep; Ioana Banciu Russell; Petru Birău; Lorena Caldeș; Cristina Cioplea; Dorina Cioplea; Virgiliu Dan Dimulescu; Eugenia Drăgoi-Banciu; Marcel Duțu; Bogdan Epure; Oana-Cătălina Gavriliu; Ana Daria Haidău Ionescu; Florin Hutium; Rodica Rozalia Jianu; Armand Landh; Lidia Mărgelu; Valer Neag; Cătălin Negrea; Cristina Gloria Oprișa; Lucica Popescu; Paul Popescu; Dan Virgil Scurtu; Daniel-Dumitru Șerban; Mihai Șocu; Ștefan Strâmtu; Viorel Surdoiu; Aurelian Iulius Șuță – ȘAI; Petru Vamanu; Gabriela Voicu. ”EGOgrafie înseamnă, pentru mine, de câțiva ani, poate unul dintre cele mai importante proiecte pe care le-am realizat. Cu siguranță este un proiect de suflet, care vreau să crească. În ultimii ani se expune mult, cât mai mult și, din păcate, uneori prost. Cantitatea a început să ia locul, cu pași repezi, calității. Și asta a fost una dintre capcanele în care am încercat să nu cad, din postura de curator. EGOgrafia, EGOgrafierea, desenarea / schițarea sinelui sunt, probabil, cele mai intime teme artistice pe care le-ar putea aborda cineva, indiferent de tehnică. Lucrările din această expoziție sunt atât de diferite tocmai pentru că artiștii sunt foarte diferiți, iar trăirile lor sunt autentice. S-au dezbrăcat de canoane, de limite impuse și autoimpuse și au venit la EGOgrafie cu lucrări sincere.” (Dorina CIOPLEA – curator)

”Ajunsă la a șaptea ediție, EGOgrafie vă propune, ca de obicei, un amplu proiect național de introspecție și de autodefinire menit să contribuie la o exprimare de tip confesiv. Acest drum inițiatic este clar orientat spre interior, publicul fiind invitat să privească lucrările ca pe niște oglinzi către sine, către o lume interioară exteriorizată într -un mod calculat sau spontan, depinde de caz.

Universul stilistic al acestei manifestări artistice este cât se poate de diversificat, publicul având posibilitatea să vizioneze o serie de modalități de exprimare artistică și să reflecteze în liniște despre sine și despre esența lucrurilor înțelese într-un mod total de către artiști și exprimate atât de poetic, într-un alt fel de autoportret.” (Cristina CIOPLEA – curator)

Număr de vizualizări :1125


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro