Dezbatere „Programul Europa Creativă al Uniunii Europene – Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative”

iun. 7th, 2016 | By | Category: Postcard

Vineri, 24 iunie 2016, începând cu ora 10:00, la sediul Biroului de Informare în România al Parlamentului European (str. Vasile Lascăr nr. 31, București), Biroul de Informare al Parlamentului European în România și Biroul Europa Creativă România din cadrul Ministerului Culturii – Unitatea de Management a Proiectului organizează dezbaterea  „Programul Europa Creativă al Uniunii Europene – Oportunități de finanțare a sectoarelor culturale și creative”.

Europa Creativă este cel mai important program de finanțare al Uniunii Europene dedicat sprijinirii domeniilor creative, culturii și audiovizualului.
Programul are un buget total de 1,46 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 și este gestionat de Comisia Europeană prin Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizual și Cultură. Europa Creativă are două subprograme (MEDIA și Cultura) și o componentă transsectorială, dedicată garantării creditelor bancare pentru sectoarele culturale și creative și cooperării în domeniul politicilor culturale.

Dezbaterea se dorește a fi o platformă de consultare a profesioniștilor români care își desfășoară activitatea în sectoarele culturale și creative și în audiovizual cu deputații din Parlamentul European, în contextul supunerii la vot în Parlamentul European, până la sfârșitul acestui an, a Raportului de implementare a Programului Europa Creativă.
Concluziile dezbaterii vor fi sintetizate sub forma unui material care va fi transmis europarlamentarilor români din Comisia pentru cultură și educație a Parlamentului European.

Evenimentul este cu atât mai important cu cât Programul se află în etapa de evaluare intermediară. Rezultatele acesteia, care urmează a fi date publicității în trimestrul 4 al anului 2017, vor fi folosite pentru determinarea direcțiilor viitorului program de finanțare a sectoarelor culturale și creative și audiovizualului, care va începe în anul 2021.

La dezbatere vor participa și doamna Corina ȘUTEU, Ministrul Culturii, precum și cei doi eurodeputați români, domnul Mircea DIACONU, vicepreședinte al Comisiei pentru cultură și educație a Parlamentului European și, respectiv, domnul Damian DRĂGHICI, membru în aceeași comisie.

Agenda dezbaterii este disponibilă aici.

Participarea este gratuită, însă locurile sunt limitate. În vederea înregistrării, cei interesați sunt rugați să completeze online formularul de înscriere, până cel târziu în data de 15 iunie 2016.

Evenimentul va fi disponibil și live online pe platforma CaleaEuropeană.ro.

Calendarul complet al evenimentelor Biroului Europa Creativă – Cultura este disponibil aici.

Număr de vizualizări :912


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro