Deschiderea Festivalului Internațional de Statui Vivante edița a VI-a, la Casa Filipescu-Cesianu

iun. 17th, 2016 | By | Category: Postcard

În seara zilei de 16 iunie 2016, curtea Casei Fillipescu-Cesianu a găzduit deschiderea Festivalului de Statui Vivante, aflat la ediția a VI-a. Zeci de statui marca Teatrul MASCA au oferit un spectacol de mister, sensibil și frumos, foarte îndrăgit de copii, dar și de oameni mari. Pe poarta casei au pășit 1000 de vizitatori, într-o atmosferă de basm. Soldații de teracotă, japonezele, dansatoarea de tango, cântăreața de operă, Richard al III-lea, Confucius, Andromaca, Ofelia și multe alte personaje celebre și-au dat mâna, peste barierele culturilor, vremurilor și locurilor, pentru a se întâlni într-un spațiu al imaginației, în care poveștile au prins viață timp de două ore. Personaje din legendele Bucureștiului au fost, de asemenea, prezente. Mița Biciclista și Rică, fante de Obor, au readus în amintire poveștile urbei din secolul trecut. Anul comemorativ „Constantin Brâncuși” a fost marcat prin prezența statuii marelui artist, alături de o serie de statui inspirate de operele sale.

Festivalul continuă, în Parcul Crângași, pe 17 și 18 iunie 2016, între 17:00 și 22:00 și în Parcul Al. I. Cuza, între 16:00 -22:00. Este așteptată participarea unor actori din 8 țări.

Curtea Casei Filipescu-Cesianu, recent reintrodusă în circuitul cultural al Capitalei, urmează a găzdui pe parcursul verii numeroase evenimente de teatru, muzică și performance, alături de Salonul BD – Povești din București în Benzi Desenate, deschis în Sala Lapidarium până la data de 30 august. Copiii se vor putea bucura în perioada de 14 august – 4 septembrie de Șoala de vară, la Casa Filipescu-Cesianu.

Număr de vizualizări :1014


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro