Caravaggio, de Chirico, Joan Miro, Man Ray, Lucio Fontana, pe aceleași simeze la Târgu Jiu

iun. 9th, 2016 | By | Category: Eveniment

Joi, 9 iunie 2016, de la ora 16.00, la secția de istorie și arheologie a Muzeului Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu (str. Geneva nr. 8 ) va avea loc vernisajul expoziției internaționale ”Arta este locul libertății perfecte”, curator dr. Pierluigi Luise. Lucrările fac parte din colecții personale și sunt semnate de artiștii Giuseppe Angeli, Arman, Joseph Beuys, Caravaggio, de Chirico, Salvatore Emblema, Lucio Fontana, Piero Manzoni, Joan Miro, Ugo Nespolo, Rabarama, Man Ray, Mario Schifano, Raffaella Maron, Paul Popescu.

”Conceptul meu de artă este strâns legat de activitatea de creație, care trebuie să fie despre viața noastră și lumea în care trăim; în conformitate cu această idee, de fapt, creativitatea este o caracteristică a tuturor ființelor umane și nu apanajul celor care se numesc artiști. Expresia „Fiecare om este un artist” înseamnă că doar arta este forța cu adevărat revoluționară, ceea ce permite, prin creativitate și libertate, să faci din viață o „sculptură vie”. Omul este, prin urmare, în mod necesar o entitate vitală și creativă, care trebuie să se angajeze în schimbarea structurii sociale. Deci el crede în potențialul uman, în ceea ce privește energia creatoare pe care nu trebuie să o uite, pentru a schimba realitatea care îl înconjoară. El trebuie să fie într-adevăr conștient de faptul că a fi un om înseamnă pur și simplu să îți asumi responsabilitatea și libertatea de a acționa și de a fi demn. Creativitatea înseamnă libertatea de a fi inventiv. Oamenii să trăiască viața în mod creativ, folosind potențialul și cunoștințele pe care le au. Problemele sociale trebuie abordate într-o manieră care poate defini educația, artistul echivalând lumea artei și a vieții cu lumea educației, căci el dă o mare importanță formării indivizilor. Omul este un creator liber și este important să creștem gradul de conștientizare a acestui lucru, astfel încât el, omul, printr-un act artistic să-și folosească într-un mod revoluționar creativitatea și să schimbe istoria.

Acest concept educațional este în mod necesar legat de oamenii politici, organizați în grupuri și care trebuie să îl preia, pentru a realiza o democrație reală. Conceptul se poate extinde către toate domeniile și mai ales către pedagogie și politică, stimulând impulsul de creativitate și libertate.

Artistul propune o nouă ordine socială, în care facultățile umane sunt realizate în totalitate.. Acțiunea artistului se concentrează pe lărgirea înțelegerii de sine și a realității de către om, care va conduce la o capacitate de reînnoire a grijii față de ceilalți. „Arta” nu mai este un concept de muzeu, ci mai degrabă antropologic și, ca atare, satisface toate domeniile de activitate umană, de la știință, la politică, investind în dimensiunea practică a acțiunii, într-un proces de regenerare și de eliberare a „individului”. Această concepție globală a artei face omul responsabil împotriva oricărui act, îndemnându-l să participe și să-l angajeze să acționeze în mod creativ, pentru a schimba lumea”. (curator dr. Pierluigi Luise)

Număr de vizualizări :1421


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro