Bucharest Jazz Festival 2016 prelungește perioada de înscrieri la New Jazz Works cu încă o săptămână

iun. 16th, 2016 | By | Category: Postcard

Compozitorii de jazz din România mai au la dispoziție o săptămână pentru a completa aplicația de înscriere la New Jazz Works, platforma de comisionare a Bucharest Jazz Festival. Premiul oferit câștigătorului este de 3000 de euro. Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, Bucharest Jazz Festival 2016 încurajează compozitorii români de jazz să își exprime creativitatea prin concursul de compoziție New Jazz Works, lansat la inițiativa jazzmanului Lucian Ban, și aflat în acest an la a doua ediție. Gândit ca o platformă culturală prin care sunt sprijinite și finanțate opere noi în muzica jazz, New Jazz Works funcționează ca un instrument de promovare extrem de puternic, opera de jazz câștigătoare fiind prezentată în premieră live pe scena Bucharest Jazz Festival 2016.

Comisionările Bucharest Jazz Festival au ca scop încurajarea creativității muzicienilor români, iar ARCUB sprijină originalitatea în compoziția muzicală de jazz, printr-o bursă de 3000 de euro, acordată câștigătorului de un juriu format, în acest an, din pianistul și compozitorul de jazz, Mircea Tiberian, alături de muzicianul român stabilit în Canada, Dan Ionescu, și Cristian Soleanu – câștigătorul primei ediții, New Jazz Works 2015, cu lucrarea The Elements.

Printre criteriile de selecție stabilite pentru acordarea bursei în cadrul NEW JAZZ WORKS 2016 se numără excelența artistică, expertiza compozițională a aplicantului și capacitatea de realizare a proiectului.

Depunerea aplicațiilor se face la sediul ARCUB, până în data de 24 iunie 2016, în intervalul orar 09:30 – 17:00, iar anunțarea câștigătorului va fi facută public în data de 15 iulie 2016.

Mai multe informații referitoare la programul și procesul de aplicație la New Jazz Works pot fi găsite în link-ul de mai jos: www.bucharestjazzfestival.ro/comisionarile-bjf/new-jazz-works

Bucharest Jazz Festival 2016 are loc în perioada 19 – 25 septembrie.

Mai multe detalii: www.bucharestjazzfestival.ro și Facebook

Detalii pe www.arcub.ro.

Facebook și Twitter!

Descarcă aplicația ARCUB: Android și iOS!

ARCUB — Centrul Cultural al Municipiului București cultivă identitatea culturală a Capitalei din 1996. Proiectele inițiate și desfășurate de ARCUB în anii de activitate au contribuit la diversificarea vieții culturale a orașului, precum și la înscrierea acestuia în rândul marilor capitale ale lumii. În 2015, ARCUB a demarat procesul de candidatură a orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021, reușind să aducă Bucureștiul în finala pentru titlul acordat de Comisia Europeană.

ARCUB este organizatorul Festivalului internațional al luminii – Spotlight, Festivalului de muzică alternativă Sound & Vision, Festivalului Internaţional de Teatru de Stradă – B-FIT in the Street!, al singurului festival internaţional de jazz din Capitală, Bucharest Jazz Festival, al festivalului de muzică clasică, Bucharest Music Film Festival și al Zilelor Bucureștiului.

Parteneri media: RFI România, Radio România Cultural, Radio București FM, Radio România Internațional, mediaTRUST, Sapte Seri, orasulm.eu, 4arte.ro, inoras.ro, ziarulmetropolis.ro, teatral.ro, orasulvechi.ro.

Număr de vizualizări :1038


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro