Ateliere de creație pentru toate vârstele, la ICR

iun. 27th, 2016 | By | Category: Postcard

Și în această vară, Institutul Cultural Român vă invită la o nouă serie de ateliere, care vor cuprinde o paletă largă de activități culturale și de creație. Sub îndrumarea unor artiști și specialiști în domeniile vizate, vor fi asigurate cursuri de: pictură și desen, fotografie, canto și sculptură în lemn atât pentru copii, cât și pentru adulți. Atelierele vor avea loc la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru nr. 38, București), în perioada 4 iulie – 8 septembrie 2016, dimineața între orele 10.30-12.00 și după-amiaza între 17.00-18.30, de două ori pe săptămână. Durata unui curs este de două săptămâni. Vor fi studiate pictura și desenul, cu Roxana Ambrozie (artist plastic, fost curator al mai multor galerii de artă); fotografia, cu Mihail Cratofil (fotograf); canto-ul, cu artista Izabela Barbu și sculptura în lemn, cu Cristina Curelea (artist plastic).

Participarea este gratuită, pe baza înscrierii prealabile la adresa raluca.burtescu@icr.ro, cu specificarea atelierului vizat și, în cazul minorilor, a vârstei cursantului.
Se vor acorda certificate de absolvire.

Cum poți să îți dezvolți imaginația și creativitatea? La cursul de pictură și desen ținut de Roxana Ambrozie, participanții vor putea să dea frâu liber exprimării artistice și să învețe diverse tehnici: de la dactilopictura, unde se va picta direct cu mâna, până la tehnica suprapunerii de culoare, tehnica firului de ață, cea a ștampilei de cartof, a buretelului și a gumei de șters, a petei de cerneală, a amprentei degetului, a desenului cu lumânarea, cu creta sau cu acuarela.

Despre imagine se spune că ar valora „cât o mie de cuvinte“. Dincolo de această aritmetică retorică, explozia comunicării este acompaniată, în lumea de astăzi, de omniprezența vizualului. Fotografia de presă, fotografia ca artă, fotografia ca document sunt zone care se intersectează, fără să se suprapună. Despre teoria și practica unui domeniu care împlinește în curând două secole, le va vorbi cursanților Mihail Cratofil, ale cărui fotografii ilustrează, de mai bine de două decenii, evenimentele ICR.

Izabela Barbu, pe numele de scenă Jezebel: „Cum a ajuns artist un om care pana la 40 de ani a lucrat in sistemul bancar? Prin dăruire și urmându-și inima. De ce canto? Veți învăța să transmiteți sentimente, emoții, să „povestiți” prin cântecele voastre, aidoma unui actor și să ajungeți la inimile auditoriului. Veți învăța să transfigurați tracul de scenă în emoție artistică, în act creator.“

Cristina Curelea este un păpușar profesionist din România. În 2013 a început să lucreze la „SOLEMNˮ, un proiect-concept care pune accentul pe introspecție, viziuni și vise lucide în lumea consumului de artă. Principalul obiectiv al SOLEMN este de a repune valoarea în arta de design de obiect. Cristina Curelea creează o bază de obiecte organice și subiecte unice. SOLEMN este un joc de cuvinte, care leagă materialul primar utilizat (lemn = wood) și semnificația cuvântului românesc/englezesc „solemnˮ. După cum numele încearcă să clarifice conexiunile, procesul de creație este, de asemenea, etnocentric.

Mai multe detalii: bit.ly/294CLl6

Număr de vizualizări :1174


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro