Arcub te face turist în propriul oraș!

iun. 6th, 2016 | By | Category: Eveniment

Între 9 și 11 iunie 2016, toate drumurile din București duc la ”B-FIT in the Street!”- a opta ediție. ARCUB marchează începutul sezonului estival din București cu Festivalul internațional de teatru de stradă ”B-FIT in the Street!” ce îi provoacă pe bucureșteni să se conecteze altfel la orașul în care locuiesc. Trupe din toată lumea, cu peste 20 de ani de experiență și sute de spectacole în repertoriu, alături de artiști cu o stea pe Walk of Fame vin la București pentru 4 zile de spectacole. Acrobații aeriene pentru amatorii de senzații tari, spectacole nocturne pentru petrecăreți, reprezentații interactive pentru copiii mari și mici, statui vivante pentru curioși, jonglerii cu steaguri, foc, catalige și instrumente de alamă scot publicul festivalului la o altfel de plimbare prin București, de la piețele centrale și străzile din Centrul istoric, până în parcurile din cartierele orașului.

Cortina festivalului se ridică joi, 9 iunie, de la ora 19, în Piața Universității, cu o prezentare a personajelor principale din distribuția B-FIT in the Street! 2016. Trupele de teatru de stradă din Italia, Slovacia, Franța, Spania, Marea Britanie și Germania dau startul la distracție cu numere itinerante de teatru de stradă ce împânzesc străzile Bucureștiului. Punctul culminant al serii îl reprezintă spectacolul nocturn Dream. Începând cu ora 21:30, producția franceză, ce beneficiază de o singură reprezentație, transformă Piața Universității într-o scenă de proporții, unde sferele gigantice, jocurile pirotehnice și personaje pe catalige se îmbină cu o ploaie de fulgi ce împresoară publicul într-o lume onirică.

În următoarele trei zile de festival, programul începe mai devreme, de la ora 17, în mai multe puncte din București. Nu ratați arlechinii pe catalige, galeriile de picturi umblătoare și personajele îmbrăcate în oglinzi din Slovacia, parada gâștelor de Touluse venită din Olanda, cangurii britanici, acrobați kenyeni, reprezentațiile Teatrului Masca sau spectacolul cu lumini al tinerilor români de la Firewinds.

În premieră pentru ediția din 2016, B-FIT in the Street! își lărgește aria de acțiune și aduce teatrul de stradă în cartierele orașului, în calitate de eveniment integrat în candidatura orașului București la titlul de Capitală Europeană a Culturii în 2021. În paralel cu spectacolele itinerante din centrul orașului, bucureștenii sunt așteptați sâmbătă, 11 iunie, de la ora 18, în Parcul Humulești din Ferentari și duminică, 12 iunie, de la ora 17, în Parcul Moghioroș din Drumul Taberei, pentru reprezentații B-FIT in the Street! din Franța, respectiv Italia.

B-FIT in the Street! marchează seara de sâmbătă cu spectacole nocturne de proporții și o paradă a trupelor participante la festival. După ce artiștii olandezi de la Close-Act deschid seara cu Globe, o producție ce transformă Piața George Enescu prin proiecții video și decoruri la scară mare, artiștii prezenți la cea de-a opta ediție a festivalului se adună de pe străzile Bucureștiului pentru parada B-FIT in the Street! 2016. Aruncători de steaguri, tablouri interactive, fanfară burlescă, arlechini, girafe, balerine și figuri fantastice de dimensiuni gigantice pleacă în ritmuri de muzică din Piața George Enescu și străbat centrul orașului via Calea Victoriei și Bulevardul Regina Elisabeta. Parada B-FIT in the Street! 2016 se oprește în Piața Universității unde francezii de la Horses of Light and Pegasus încheie seara cu un spectacol de lumină și grandoare.

Programul complet al festivalului și detalii despre trupele participante și spectacole sunt disponibile pe www.bfitfestival.arcub.ro și pe Facebook, pe pagina B-FIT in the street.

Accesul la toate reprezentațiile din cadrul festivalului este gratuit.

Număr de vizualizări :730


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro