”Simbol, ideologie, peisaj, cosmogonie și escatologie”

iun. 9th, 2016 | By | Category: Postcard

Joi, 9 iunie 2016, de la ora 18.00, la Galeriile Municipale de Artă din Târgu Jiu va avea loc vernisajul unei expoziții de grafică semnată de artista târgujiancă Cristina Cioplea. Lucrările, realizate în tehnici mixte, specifice graficii, abordează teme des întâlnite în creația artistei, subiecte pe care le urmărește de mai mulți ani și pe care i se pare necesar să le abordeze. În cinci cuvinte, Cristina Cioplea descrie expoziția ei așa: simbol, ideologie, peisaj, cosmogonie și escatologie. Curator: Dorina Cioplea.


”Expoziția reunește câteva serii de lucrări, peisaj, copaci, compoziții antropomorfe. Nu are titlu. Expun pentru că simt nevoia asta. Expoziția asta e un fel de memento mori. Vreau ca oameni să înceapă să se gândească la mai multe lucruri, la natură, la ei. Mi se pare că nu se mai gândesc la lucrurile importante din viață.” (Cristina Cioplea)

Cristina Cioplea s-a născut la Târgu-Jiu în 1984. Este absolventă a Universității de Vest Timișoara, Facultatea de Artă și Design, specializarea Pedagogia artelor, 2003-2007, clasa profesorului Ioan Augustin Pop. Masterandă a aceleiași facultăți, specializarea grafică (materie și concept), 2007-2009, clasa Suzanei Fântânariu. Începând din 2007 este profesor de arte plastice la Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” din Târgu Jiu. A participat la mai multe expoziții de grup din Târgu Jiu, Timișoara, Vâlcea, Deva, Petroșani, precum și în tabere de creație naționale și internaționale. Expoziții personale în mai multe orașe din țară. Este unul dintre inițiatorii Expoziției Naționale de grup ”EGOgrafie”.

Număr de vizualizări :1565


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro