”Cireșe la Bojdeucă”, ediția a III-a

iun. 16th, 2016 | By | Category: Postcard

Sâmbătă, 18 iunie 2016, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Camera Agricolă Județeană Iași, organizează cea de-a treia ediție a evenimentului ”Cireșe la Bojdeucă”. Acesta constă în târg de cireșe cu producători locali, momente artistice, concursuri cu premii.

Evenimentul va debuta cu momente artistice tematice, susținute de Palatul Copiilor Iași. Astfel, cu începere de la ora 10:00, vizitatorii se vor putea bucura de:

– Ansamblul de viori „Prietenia”,   cercul Instrumente muzicale/Vioară (prof. coordonator – Paul Șerban)

– Muzică ușoară vocal-instrumentală (prof. Gabriela Nechita)

– Monolog și recitări susținute de elevi ai cercului „Teatru de păpuși”

– Muzică ușoară cu elevii de la cercul „Cor-Divertisment” (prof. coord. Anca Apetroaiei)

– Momente muzicale- „Muzică ușoară vocal-instrumentală”(prof. coord. Cristina Cozma)

– Teatru și poezie – cercul „Teatru de Revistă”  (prof. coord. Lucian Comănescu)

– Dans folcloric stilizat – formația „Fusion”, cercul „Dans modern contemporan” (prof. coord. Diana Cărăușu)

– Momente folclorice – cercul „Canto popular” (prof. coordonator Claudia Martinică)

– Desene pe tema „La cireșe”

Printre producătorii locali care vor expune la Bojdeuca din Țicău se numără Asociația Pomiviticolă Hilița (cireșe), Dragoș Grădinaru (cireșe), Diana Bolohan (cireșe), Carolina Neculcea (artizanat), Georgetea Gheban (artizanat), Liliana Roșcanu (artizanat), Paula Popa (prăjituri), Robert Bălteanu (miere de albine), Gică Neamțu (sarmale, turte, poale în brâu, socată, limonadă), Viorel Sfabu (produse tradiționale) etc.

Cu privire la cea de-a treia ediție a evenimentului, Monica Pandelea, director Camera Agricolă Județeană Iași, a declarat : „Îi așteptăm pe ieșeni la o nouă ediție a evenimentului Cireșe la Bojdeucă. Un eveniment îndrăgit și de cei mari, și de cei mici, care îmbină educația alimentară, viața culturală și agricultura locală. Sperăm ca surprizele oferite de organizatori să aducă bucurie și, în timp, acest eveniment să devină tradiție.”

Mai multe detalii referitoare la eveniment se află pe pagina de Facebook a MNLR Iași.

Număr de vizualizări :882


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro