Scriitorul Geo Vasile, la Salonul Internațional de Carte de la Torino

mai 12th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 13 mai 2016 , ora 17.00, în Sala România, scriitorul Geo Vasile va participa, la Salonul Internațional de Carte de la Torino ( 13-16 mai 2016), cu edițiile bilingve ”Luceafărul – poezii alese, Espero – poesie scelte di Mihai Eminescu” (FaLvision Editore) și ”Gaudeamus” de George Bacovia (Di Felice Edizioni).

Organizarea anuală a prezenţei României la Salonul Internaţional de Carte de la Torino se înscrie în strategia Institutului Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia privind promovarea literaturii române în Italia.

Scriitorul Geo Vasile este italienist, traducător, critic literar, poet, născut la Bucureşti. Licenţiat al Universităţii Bucureşti, Facultatea de Filologie (secția limba și literatura italiană şi secundar, română);  lucrarea sa de diplomă a fost dedicată poeziei și prozei unui autor italian complet necunoscut în România deceniului șapte, Cesare Pavese.

Număr de vizualizări :1019


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro