Prezentare David Dufresne și Anita Hugi, la UNAgaleria

mai 24th, 2016 | By | Category: Postcard

Luni, 30 mai 2016, ora 11.00, la UNAgaleria (str. Gral Budisteanu nr 10), va avea loc o întâlnire cu David Dufresne și Anita Hugi, web-creatorii proiectului internațional ”Dada-Data”.

dada-data.net

Dada-Data este un proiect digital internațional, realizat în co-producție cu radioteleviziunea elvețiană SRG-SSR, postul de televiuziune franco-germană Arte și studio-ul candadian Akufen, care își propune să perpetueze moștenirea dadaismului prin intermediul noilor tehnologii. Astfel, scopul pe care și-o propune această platformă interactivă nu este doar acela de a crea un sentiment de nostalgie în rândul adepților acestei mișcări artistice atipice, dar și de a aduce un suflu nou, în ideea de a o atrage curiozitatea noii generații. Într-adevăr, site-ul Internet, care a fost lansat oficial pe 5 februarie, conține un anti-muzeu web, DADA-Dépôt, și esterealizat pe baza unor excerciții interactive în rafală, denumite „Hacktions Dada”. Aceste secțiuni vor lansate progresiv în limba română, pe baza unui calendar previzional stabilit în patru etape cu o frecvență săptămânală.

La baza acestei idei, recompensate cu trei premii pentru orgininalitatea de care a dat dovadă, se află jurnalistul francez David Dufresne, care s-a specializat de-a lungul carierei în promovarea materialelor media online, precum și Anita Hugi, redactoare pentru secția culturală a postului elvețian SRF.

De-a lungul întregului proces de concepere, cei doi creatori s-au inspirat din citatul poetului german Richard Huelsenbeck: „Dada nu poate fi înțeles. Trebuie experimentat pe propria piele”.

Număr de vizualizări :973


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro