Medicul și profesorul Dumitru Constantin-Dulcan susține conferința „Nevoia de o nouă spiritualitate”

mai 30th, 2016 | By | Category: Postcard

Marți, 7 iunie 2016, începând cu ora 18.00, în Sala Auditorium Maximum a Colegiului Academic – UBB (Str. Mihail Kogălniceanu nr. 3-5, Cluj-Napoca), Editura Școala Ardeleană și Festivalul Internațional de Carte Transilvania organizează conferința, „Nevoia de o nouă spiritualitate”, susținută de medicul și profesorul Dumitru Constantin-Dulcan. Cu acest prilej va avea loc lansarea Colecției ”Noua Spiritualitate” (coordonată de Dumitru Constantin-Dulcan) a Editurii Școala Ardeleană, cu volumele ”Clubul nemuritorilor. Orizonturi în expansiune” de Mircea Opriță, ”De la persoană la personalitate” de Sorin Negruți și ”Nedumeririle bunului-simţ ”de Teofil Lung. Prezintă, alături de autori, Horia Bădescu, Radu Constantinescu, Dumitru Constantin-Dulcan și Radu Munteanu. Intrarea este liberă.

Tot atunci, în premieră în România, se va lansa Radio ClassicOne – Un radio clasic în toate genurile: simfonic, operă, new age, new classical, electronic, muzică de film și jazz.

Promotorii lui, Sergiu Alex și Cristian Ivaneș, vorbesc despre surprize și proiecte.

Invitat: Florin Estefan, manager al Operei Naționale Române din Cluj.

Din studioul  Radio ClassicOne, pe scenă, live: cvartetul vocal Anatholis.

”Noua Spiritualitate este emanaţia unei Noi Ştiinţe care s-a conturat îndeosebi către sfârşitul secolului abia încheiat. Sunt aduse tot mai multe argumente care pledează pentru originea spirituală a Universului.

Viziunea materialistă asupra lumii a permis crearea unei civilizaţii tehnologice avansate, cu indubitabile avantaje pentru ameliorarea condiţiei umane. În acelaşi timp însă filosofia care a motivat-o nu a reuşit să evite actuala criză globală. Suntem tot mai nesiguri pe destinul nostru, mai angoasaţi, mai aproape de autodistrugere.

Colecţia noastră se deschide, aşadar, tuturor cărţilor menite să propună o soluţie de ieşire din impasul lumii contemporane, să avanseze o ipoteză coerentă sau să adauge o nouă valenţă demersului spre o lume mai bună.

Nimic nu se va schimba în drama lumii actuale dacă rămânem la aceeaşi gândire. Acesta este motivul pentru care toţi comentatorii fenomenului social optează pentru o Nouă Spiritualitate. Respectul pentru viaţă, nevoia de schimbare a fiecăruia dintre noi în acord cu Legea fundamentală a Universului, care postulează înfăptuirea binelui, a frumosului, a armoniei, şi nu a urii şi a dezbinării, constituie esenţa Noii Spiritualităţi. ”- Dumitru Constantin-Dulcan

Număr de vizualizări :920


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro