LOREDANA, concert caritabil la New York pentru educația copiilor din România

mai 4th, 2016 | By | Category: Eveniment

Vineri, 13 mai 2016, cu începere de la ora 19.00, LOREDANA susține un concert caritabil la New York, în beneficiul Asociației Curtea Veche, pentru dezvoltarea programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, care are drept scop promovarea cititului de plăcere în rândul copiilor și combaterea analfabetismului în rândul elevilor din satele românești.

Evenimentul este organizat de MARA Society, cu sprijinul Institutului Cultural Român din New York, și are loc la Webster Hall – The Marlin Room, una dintre cele mai exclusiviste săli de spectacole din cel mai populat oraș al Statelor Unite – New York.

Îndrăgita artistă va încânta publicul cu piese precum “O fată singură în noapte”, “Trandafir de la Moldova”, “Mărioară de la Gorj”, “Extravaganza”,  “Zig Zagga”, “Apa”, cu reinterpretări din repertoriul Mariei Tănase și multe alte melodii prezentate în limbile română și engleză.

Pentru detalii legate de accesul la spectacol: bit.ly/LoredanaNYC

Statisticile din ce în ce mai îngrijorătoare privind rezultatele slabe în sistemul educațional din România, rata abandonului școlar, accesul scăzut la cărți potrivite vârstei pentru copii din mediul rural, scăderea dramatică a lecturii în rândul celor mici, precum și dificultăţile în înţelegerea textelor sunt doar câteva dintre aspectele pentru care LOREDANA a decis să se alăture acestui proiect:

”Mama a fost învățătoare și, în casa noastră, cartea și școala au fost mereu prețuite. Tatăl meu este un prolific scriitor de cărți pentru copii și aveam mereu în preajma noastră volume. Și când a apărut Elena, fiica mea, am continuat să-i transmitem dragostea pentru lectură și i-am citit povești, ani la rând, înainte de culcare. Cred în puterea cărților și dacă, prin munca mea, pot ajuta să ajungă cât mai multe volume la copiii cărora li se poate schimba radical viața după o lectură importantă, am să fiu mereu cu tot sufletul prezentă și vă invit să vă alăturați și voi aceste cauze! <<Imaginarium>>, spectacolul meu, este despre a-ți imagina cele mai nebunești vise și a găsi căi pentru a le îndeplini”, a declarat Loredana.

Toate fondurile colectate în urma acestui eveniment vor fi direcționate către Asociația Curtea Veche, pentru dezvoltarea programului național de lectură “Cărțile copilăriei”, care cuprinde, alături de oferirea volumelor şi înființarea de cluburi de lectură, vizite în şcoli şi centre pentru copii, întâlniri cu părinţi, profesori şi elevi şi ateliere de lectură în librării. Mai multe detalii despre Asociația Curtea Veche și despre proiectele pe care le desfășoară, puteți afla accesând www.asociatiacurteaveche.ro și Facebook.com/AsociaţiaCurteaVeche.

Considerată un trendsetter pentru tot ceea ce înseamnă stil și spectacol, Loredana acoperă prin activitatea sa toate laturile industriei divertismentului – de la cele mai spectaculoase show-uri ale unui artist român până la seriale de televiziune, filme de lung metraj sau cărți. Este jurat în cel mai de succes talent show din România, “Vocea României” (PRO TV), și inițiatoarea unei școli alternative de muzică – Atelierul de voce și muzică, destinat dezvoltării și motivării copiilor prin deprinderea unor abilități vocale sau de interpretare instrumentală.

Organizatorul principal al acestui eveniment unic la New York – MARA Society – este o organizație nonprofit, înființată, în anul 2010, de către patru prietene americane de origine română, în scopul promovării culturii române și a susținerii diferitelor organizații caritabile cu impact real în îmbunătățirea societății. Prin organizarea de evenimente culturale, în cadrul cărora evoluează artiști de prestigiu (pianiști, violoniști, regizori, balerini etc.), aceasta colectează fonduri care sunt apoi distribuite direct organizaților caritabile din România. De-a lungul timpului, MARA Society a sponsorizat copii defavorizați, ajutându-i să meargă la grădiniță și la școală (în colaborare cu OvidiuRom), a ajutat la construirea unui spital de îngrijire paleativă pentru bolnavii de boli incurabile (în colaborarea cu HOSPICE Casa Speranței), a acordat o bursă pentru formarea liderilor în domeniul cinematografiei și a colectat fonduri pentru susținerea Baletului Național Român. În prezent, MARA Society sprijină Asociația Curtea Veche prin organizarea în premieră, la New York, a acestui concert caritabil, susținut de cea mai îndrăgită ambasadoare a muzicii românești: LOREDANA.

Organizatori: MARA Society și RA Entertainment

Parteneri: Asociația Curtea Veche și Institutul Cultural Român din New York

Număr de vizualizări :1180


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro