Întâlnire cu poetul Ștefan Manasia, la Cenaclul „Republica”, din Chișinău

mai 24th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

Vineri, 3 iunie 2016, orele 18.30, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova, Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chișinău în parteneriat cu Biblioteca Națională a Republicii Moldova, organizează o întâlnire cu poetul Ștefan Manasia. Cu acest prilej, în cadrul Cenaclului „Republica”, Ștefan Manasia se va întâlni cu tinerii scriitori din Chișinău, va susține un  recital din versurile sale, precum și prelegerea „Cluburi de lectură la zi”. Întâlnirea vor fi moderată de poeta Moni Stănilă.

Ștefan Manasia s-a născut pe 18 mai 1977, la Pitești. Este absolvent al Facultății de Litere a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca. A publicat versuri si articole în revistele EchinoxTribunaFamiliaVatraIntervalSteauaParadigma s.a. S-a impus în lumea literară publicând următoarele volumele de poezii: Amazon și alte poeme, Motocicleta de lemn, Cerul senin. Premii literare: Premiul „Manuscriptum” pentru Poezie pe anul 2008; Premiul pentru Poezie al revistei „Observator cultural” pe anul 2015.

Moni Stănilă (n.1978, jud. Timiș, Romania) a urmat cursurile Facultății de Litere, Istorie şi Teologie a Universității de Vest din Timișoara, susținându-și masteratul în teologie la Sibiu. A publicat mai multe volume de versuri și proză. E prezentă în mai multe antologii ale generației douămiiste, publicate atât în țară, cât și în străinătate. În anul 2010 s-a stabilit la Chișinău, căsătorindu-se cu poetul Alexandru Vakulovski. Împreună cu acesta și alți tineri scriitori a fondat Cenaclul „Republica”.

Număr de vizualizări :932


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro