Gala Comediei Românești

mai 27th, 2016 | By | Category: Eveniment

Duminică, 29 mai 2016, la ora 19.00, va avea loc GALA Comediei Românești, unul dintre cele mai importante evenimente teatrale ale acestei stagiuni. Se vor decerna premiile din cadrul Festivalului Comediei Românești  – festCO, ediția a XIV-a, premiile Concursului de Comedie Românească ediția a XI-a și vor fi anunțați câștigătorii programului Comedia Ține la TINEri, ediția a VII-a.  Anul acesta Gala Comediei Românești, regizată de Alex Bogdan, promite un show complet care îmbină umorul cu muzica live și coregrafia. Prezentatorii Galei sunt Dorina Chiriac și Alex Bogdan iar momentele coregrafice sunt realizate de Răzvan Mazilu. Vor urca pe scenă pentru a înmâna premii personalități importante din viața culturală Corina Șuteu – Ministrul Culturii, Andrei Șerban, Virginia Mirea, Mirela Oprișor, Gelu Colceag, Marius Stănescu. AgențiadeCarte.ro este partener media al evenimentului.

Anul acesta, premiul de excelență va fi acordat regizorului Andrei Șerban.

Gala va fi urmată de spectacolul Mon Cabaret Noirspectacol de cabaret burlesc de Răzvan Mazilu, producător Creart-Teatrelli.

Selecționerul unic al acestei ediții a fost Doina Papp (critic de teatru), iar juriul secțiunii IN este format din Octavian Saiu (critic de teatru), Adrian Titieni (actor), Iuliana Vîlsan (scenograf), Carmen Tănase (actriță) și Bobi Pricop (regizor).

Juriul Concursului de Comedie Românească ediția a XI-a este format din Adrian Lustig (dramaturg), Dorina Chiriac (actriță) și Alexandru Mâzgăreanu (regizor)

Juriul Comedia Ține la TINEri, ediția a VII-a este format din Ileana Lucaciu (critic de teatru), Puiu Antemir (scenograf) și Eugen Gyemant (regizor).

CONCURSUL DE COMEDIE ROMÂNEASCĂ ediția a XI-a
Un spectacol impresionant porneşte de la un text pe măsură dar găsirea acestui text nu este mereu cel mai uşor lucru de realizat. De aceea, festCO, prin intermediul Concursului de Comedie Românească şi-a propus, de unsprezece ediţii, mai exact din anul 2006, să descopere texte inedite, care să asigure baza unor noi montări, încurajând şi stimulând noi generaţii de dramaturgi.

COMEDIA ŢINE LA TINEri ediția a VII-a
O nouă generaţie de regizori este invitată să aducă proiecte de spectacole în faţa unui juriu format din profesionişti ai teatrului. Cele mai bune proiecte premiate sunt produse şi integrate în repertoriul Teatrului de Comedie, oferindu-se astfel, generaţiei tinere de regizori, şansa de a prezenta pe scena unui teatru profesionist proiecte independente. Proiectul este iniţiat de Teatrul de Comedie cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti în parteneriat cu Clubul UNESCO Adolescenţii.

Festivalul Comediei Româneşti – festCO

A fost înfiinţat în 2003 la iniţiativa directorului Teatrului de Comedie, actorul George Mihăiţă și are ca scop promovarea dramaturgiei româneşti şi a celor mai bune spectacole ce au la bază texte de comedie românească.
Cele 13 ediţii desfăşurate până acum au reunit trupe de teatru din ţară şi din străinătate, atât teatre de stat cât şi companii independente.
Începând cu 2006 festivalul a devenit competitiv, fiind acordate premii celor mai bune spectacole şi celor mai buni artişti la finalul fiecărei ediţii în cadrul Galei Comediei Româneşti.
Din 2008 festCO a cucerit Centrul Istoric al Capitalei cu o sectiune off ce se desfăşoară pe străzile din jurul Teatrului de Comedie şi în multe alte spaţii neconvenţionale.

Număr de vizualizări :1019


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro