Festivalul Internaţional „Primăvara Europeană a Poeților”, a VI-a ediție

mai 11th, 2016 | By | Category: Agenda de carte

În perioada 16-19 mai 2016, ICR Chișinău participă în calitate de co-organizator al Festivalului Internațional „Primavara Europeană a Poeților”, organizat de Uniunea Scriitorilor din Republica Moldova. Ediția din acest an are ca temă democrația: poeții și cetatea, poezia și democrația. ICR Chisinau sprijină participarea  în cadrul manifestărilor a  următorilor invitați:  Joanna Kornas Warvas, Jakub Kornhauser (Polonia), Alistair Jan Blyth (Marea Britanie), Frans Dumortier (Beligia), Doina Ioanid, Adi Cristi, Alexandru Cistelecan, Ioan Pintea, Cassian Maria Spiridon (România).

Programul manifestărilor va debuta luni, 16 mai, începând cu ora 10.00, cu depunerea de flori la busturile scriitorilor de pe Aleea Clasicilor Literaturii Române. Deschiderea Festivalului va continua  la sediul Uniunii Scriitorilor din Republica Moldova, unde Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii, îi va prezenta pe invitații la această ediție. Punctul de interes al zilei va fi simpozionul „Dialoguri europene: poeți și traducători”, care va începe la orele 11.30.

Ziua de marți, 17 mai, se va deschide, în jurul orei 11.00,  printr-un „desant poetic” în școli și facultăți din Chișinău. În aceeași zi, la orele 15.00, va avea loc colocviul „Poetul și Cetatea”, moderatori: Dorin Chirtoacă, primarul general al municipiului Chișinău și Arcadie Suceveanu, președintele Uniunii Scriitorilor. Ziua se va încheia cu un „podium poetic” – recital susținut de participanții de festival.

Miercuri, 18 mai, ora 11.00, va avea loc simpozionul „Poetul și traducătorul Paul Mihnea în noul context literar”, moderatori: Ana Bantoș, Maria Pilchin, Ivan Pilchin, după care vor urma lansări de carte și de reviste. Ziua se va încheia cu decernarea premiilor Festivalului Internațional „Primăvara Europeană a Poeților”, ediția a VI-a.

Număr de vizualizări :979


Comenteaza

Sunt permise comentariile oricărei persoane, fără discriminări pe criterii de rasă, sex, etnie, opţiune şi apartenenţă politică sau religioasă. Limbajul vulgar şi trivial în subsolul textelor nu este permis. Nu sunt permise opiniile calomnioase rasiste/şovine/xenofobe. Nu sunt permise atacuri la persoană în subsolurile textelor, ele sunt exclusiv pentru comentarii, critică literară, păreri despre text, dezbateri, etc. În caz contrar, ele vor fi scose din baza de date, fără nici o explicaţie din partea AgentiadeCarte. ro